AKTUELNO

Srbiju je šokirao nezapamćen zločin. U mirnom vojvođanskom mestu Krčedin, pronađeno je iskasapljeno telo starije žene. Za zločin su uhapšeni brat i sestra, a sumnja se da je motiv bio dug od 2,5 hiljade evra.

Klupko jezivog zločina počelo je da se odmotava, samo nekoliko dana od kada je pronađeno telo Majde Garović u kontejneru u Krčedinu, uhapšeni su brat i sestra zbog sumnje da su kidnapovali , iskasapili i potom zapalili nesrećnu staricu i to navodno zbog duga od 2,5 hiljade evra.

Jelena Špagović osumnjičena je da je ubila i zapalila staricu, dok se njen brat Momčilo Dujović se sumnjiči da je pomogao da se uklone tragovi zločina.

Njima je određen pritvor od trideset dana i trenutno se brane ćutanjem.

Osumnjičena Jelena Špagović i nastradala Majda bile su prve komšinice. Kada se Jelena odselila iz Zemuna, njih dve ostale su u dobrim odnosima. Majda je bila nemački penzioner i sumnja se da je osumnjičenoj pozajmljivala novac. Ubijena starica na FB profilu redovno je hvalila Jelenine fotografije.

Foto: TvPink Printscreen

U neverici su i komšije i prijatelji ubijene Majde Garović, koji su za nju imali samo reči hvale.

- Samo jednom je spomenula Jelenu i rekla da je bila kod nje. Nikada nismo mogli da pretpostavimo da se takvo nešto dešava između njih dve – rekla je komšinica.

Stručnjaci smatraju da dug ne može da bude motiv za tako surov zločin, i da su osumnjičeni sigurno imali saučesnike.

Zlatko Nikolić, kriminolog, ističe da to jedna žena ne bi mogla sama fizički da učini.

Foto: TvPink Printscreen

- Spaljivanje je promišljeni akt, neko je hteo to sve da sakrije dok se ne ostvari neki, za sada skriveni cilj. Ja se bojim i još nečega, a to je da se ovde uopšte ne radi o duševnom poremećaju, jer sve isuviše čudno zvuči – rekao je Nikolić.

U ovom trenutku ne zna se gde je tačno i kada starica ubijena. Od nestanka do pronalaženja tela prošlo je nedelju dana.

#Ubistvo

'