AKTUELNO

Meštanima Vratarnice, kod Zaječara, ubsitvo male Anđeline ostalo je urezano u sećanju. Zločin koji se dogodio pre tri godine, kažu, pamte kao da je bio juče, a malo kome ne krenu suze na pomen nesrećene devojčice.

U Vratarnici 10. jula 2016. godine Vladica Rajković (28) odveo je Anđelinu Stefanović (3) sa rođendana svoje jednogodišnje bratanice do šume, na oko 700 metara od prvih kuća, i tu je, u jarku - silovao!

Monstrum se tu nije zaustavio - detetu je presudio udarcima kamenjem i rukama. Telo devojčice bilo je unakaženo, Kako kažu meštani, prizor je bio toliko jeziv da su policajci, koji su došli da obave uviđaj, plakali.

Foto: Telegraf

Anđelinina majka, Danijela Stefanović kada je poslala ćerku na rođendan, nije mogla ni da nasluti da je poslala u smrt.

- Sedela sam sa Anđelinom kod kuće, kada je moj brat Dalibor došao i pitao me da povede moju ćerku na prvi rođendan kod svog prijatelja Perice Rajkovića, Vladičinog rođenog brata. Obukla sam ćerku, napravila joj frizuru i poslala je na rođendan - u kuću koja je tik do naše. Nisam ni slutila da je šaljem u smrt – ispričala je tada majke monstruozno ubijene devojčice.

Anđelina se na rođendanu lepo provodila. Igrala se sa drugom decom, jela tortu, trčala, smejala se... Tada je došao Vladica. Igrao se sa decom, pravio im je balončiće, puštao da ga jašu, šalio se sa decom...

Majka je po nju otišla oko devet uveče, jer obično tada išla na spavanje, ali je nije bilo na rođendanu. Celo selo se i krenulo u potragu za Anđelinom, a majka je odmah pozvala policiju.

Nakon zločina, Vladica je obilaznim putem otišao do svoje kuće, skinuo krvavu odeću, oprao je u Timoku i ostavio da se suši na žici ispred kuće. Policija je, saznajemo, na toj odeći našla tragove ubistva, a zločinac se, nakon krvavog pira, presvukao i mirno vratio na rođendan.

Anđelinin ujak je primetio da na sebi ima drugu garderobu i pitao ga gde mu je sestričina, na šta mi je on odgovorio: "Ne znam, ostavio sam je kod autobuskog stajališta na ulazu u selo". Odmah je znao da je naudio Anđelini.

Ubrzo je stigla i policija. Rajković je organima reda odmah priznao da je ubio Anđelinu i odveo ih do mesta zločina.

Foto: Printscreen Youtube

PLAKALI I POLICAJCI

Ono što smo zatekli na mestu gde nas je odveo Rajković viđa se samo u horor filmovima, rekao je tada izvor iz istrage. - Lice devojčice je bilo neprepoznatljivo. Najiskusniji operativci su radili na ovom slučaju, ali nisu mogli da zadrže suze - naveo je on.

40 GODINA ZATVORA, NI TRUNKE KAJANJA

Vladica Rajković osuđen je na 40 godina zatvora. Prilikom izricanja presude, kao i na saslušanju, Rajković nije pokazao ni trunku kajanja. Iinformaciju o presudi primio potpuno hladno.

Vladicu Rajkovića je tužilaštvo teretilo za tri krivična dela, i to teško ubistvo i silovanje Anđeline Stefanović (3) i za ubistvo Dragane Stanković (47) koje je izvršio nekoliko godina ranije.

#Ubistvo

'