AKTUELNO

Kod Ribarske Banje usmrćen Milan Basailović, kada je na njega, kako se sumnja , pucao maloletni M. M. (17). Sustigao ga kod toaleta i pogodio u stomak. Zločinu navodno kumovao alkohol.

Milan Basailović (28) iz sela Srndalje kod Ribarske Banje, ubijen je u utorak na samo 300 metara od kuće, ispred lokalnog restorana, hicem iz lovačke puške. Za ovaj zločin tereti se maloletni M. M. (17), koji je pokušao da pobegne, a oružje je navodno bacio u koprive nedaleko od reke. Ipak, njega su, kako se sumnja, sustigla trojica mladića i pretukla ga. Nanete su mu teške telesne povrede, pa je završio u bolnici u Kruševcu.

Basailovići pričaju da su kobnog dana traktorom prenosili drva, a da su u povratku svratili do restorana u kompleksu etno-sela i tu rešili da se okrepe. Sve do pre 20 sati uveče, nije bilo nikakvih problema. Onda je Milan krenuo do toaleta, ali kako je bio zauzet, uputio se ka šumi. Međutim, kako su čuli u porodici, osumnjičeni M. M. je onda krenuo do njihove kuće, a potom uzeo lovačku pušku i napunio je.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Žrtvu je sustigao kod tezge sa suvenirima i samo izgovorio "tu si!". Prvi put je, kažu svedoci, navodno, pucao u vazduh, a drugi put, pravo u Milana! Sitna sačma iz lovačke puške pogodila ga je u gornji deo stomaka, sa leve strane. Oružje iz kojeg je ispalio hice pripada deda Radetu, ali on pušku, uveravaju sagovornici "Novosti", ne koristi.

SASLUŠAO GA TUŽILAC OSUMNjIČENI

M. M. je pronađen pretučen nedaleko od lica mesta, kod drvenog mosta, a trojica napadača su uhapšena. - Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ovo krivično delo, viši tužilac za maloletnike saslušao je osumnjičenog. Po zahtevu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, M. M. će saslušati sudija za maloletnike Višeg suda u Kruševcu - navode u policiji.

- Bila je sakrivena. Držao ju je na jednom mestu, a municiju, zbog dece, na drugom. Kako je M. M. znao gde se sve to nalazi, nikome nije jasno - priča nam Lozica.

Prema drugoj verziji događaja, osumnjičeni nije bio u društvu svoje žrtve, već se naknadno pojavio i nakon svađe i sukobljavanja oduzeo život Milanu Basailoviću, kada je ovaj krenuo do svog traktora. Govori se i da je tragediji kumovao alkohol. Velika lokva krvi i tragovi po putu govore koliko je ranjavanje bilo teško.

- Čula sam pucnjavu, ali sve se odigralo toliko brzo da nisam stigla ni da vidim svog mrtvog sina - svedoči za "Novosti" Lozica Basailović, očajna majka ubijenog Milana.

OTAC DVOJE DECE

MILAN je sa suprugom Suzanom imao dvoje dece - ćerku koja pohađa treći razred i mlađeg sina, koji je tek krenuo u školu. Milan je radio u porodičnoj firmi "Ba Sa", koja je veoma uspešna i sarađuje sa šumskom sekcijom, dok je Suzana radila kao spremačica u Ribarskoj Banji. Nedavno su se odvojili i počeli da žive sami u svojoj kući.

Kako saznajemo, M. M. iz sela Rosice je nesrećni Milan Basailović pre mesec i po dana primio pod krov porodičnog doma, jer se sažalio što ne može da živi u slozi sa svojim ocem. Tu je pomagao oko posla, jer se Basailovići profesionalno bave uslužnim izvlačenjem drva i bio je zadužen uglavnom za rukovanje sajlom. Živeo je u pomoćnim prostorijama u dve sobe.

- Mog sina nema više, drugo ništa ne znam, šta je i kako je bilo tamo kod restorana - kaže za "Novosti" uplakana majka Lozica. - Nisam videla kada je dečak uzeo pušku, videla ga je moja druga snaja, supruga mog starijeg sina Danijela, koja je u osmom mesecu trudnoće. Potražila je odmah pomoć, ali sve je već bilo gotovo. Čula sam da je bio na samo tri metra od njega kada je otvorio vatru. Milanu nije bilo spasa.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Po selu se priča da je maloletni počinilac imao problema sa drogom, da je imao istorijat problematičnog ponašanja i da je bio u domu. Dijana Ivanović, dobra prijateljica i prva komšinica porodice Basailović nam priča kako je Milanov rođeni brat Danijel odmah pokušao kolima da ga prebaci u susret Hitnoj pomoći, ali nije mu bilo spasa.

Milan Basailović biće sahranjen u četvrtak na lokalnom groblju u 14 sati.

#Nesreća

#Puška

#banja

'