AKTUELNO

Čuo se tup udarac, tinejdžer je ležao na ulici obliven krvlju!

Vuk Laćarak (19) preminuo od teških povreda koje je zadobio kad je pao na beton s vrha devetospratnice u Poenkareovoj ulici na Paliluli.

Maturant Vuk Laćarak (19), koji je preksinoć pao sa ograđenog krova devetospratnice u Poenkareovoj ulici dok je drugu pokazivao pogled, preminuo je prošle noći od teških povreda koje je zadobio.

Nesreća se dogodila u nedelju oko 20 sati, u trenutku dok je nesrećni mladić s drugom (17) bio na vrhu zgrade pored višespratnice u kojoj je živeo s majkom. Pretpostavlja se da je tinejdžer pao s vrha zgrade usled nepažnje.

Dve verzije

- I dalje se utvrđuje kako je mladić pao, a zasad postoje dve verzije. Prema jednoj, on se preturio preko ograde, a prema drugoj je, iz nekog razloga, sam preskočio ogradu, izgubio ravnotežu i pao. Šta se tačno desilo, biće utvrđeno istragom - rekao je izvor upoznat sa slučajem.

Komšije iz zgrade kažu da je prizor nakon pada bio jeziv.

- Čuo se tup udarac, a kad sam izašla na prozor, videla sam dečka kako leži obliven krvlju. Glava mu je bila na betonu, a telo u travi. Davao je znake života. Potom su tu došli ljudi koji ga poznaju, pa je usledila vriska. Možda mu je tu bila i majka. Nadala sam se da će preživeti - priča potresena komšinica. Inače, da je Laćarak bio s drugom na krovu, potvrdile su nam i njegove komšije.

Spremao se za studije

- Bio je s jednim dečkom, ali ga ne poznajem. Mislim i da nije iz ovog kraja. Možda ga je vodio da vidi pogled. Verujem da je sve ovo samo nesrećni slučaj jer je Vuk bio izuzetan dečko. Završio je Petu beogradsku gimnaziju i znam da je pričao da će da konkuriše na nekom fakultetu u Sloveniji. Ne znam šta je uradio - priča jedan od mlađih komšija nastradalog Laćarka. On dodaje da o poginulom tinejdžeru ima samo reči hvale.

- Nije pio, nije bio problematičan. Uvek ljubazan i nasmejan. Otac mu je preminuo pre nekoliko godina i živeo je samo s majkom. Svi smo veoma potreseni - kaže mladić iz zgrade u kojoj je pokojni Laćarak živeo.

Mladi ne izlaze često na krov

Komšije iz zgrade tvrde se retko izlazi na krov i da je on stalno zaključan. - Krov jeste zaključan, ali svaki stan ima ključ. Uglavnom ga koriste stanari koji nemaju terasu za sušenje veša. Omladina se retko kad tu skuplja, imaju dole park, pa i nema potrebe da izlaze gore. Ne znam zašto je taj mladi čovek izabrao da ode gore - pita se jedna komšinica, koja nije želela da joj objavljujemo ime.

#Dečak

#Smrt

'