AKTUELNO

Otac Dijane Zlatić, Sveto Savanović, kaže da Dijanin i Sinišin sin ne želi da čuva nijednu uspomenu na oca. Ne želi da čuje za njega, kao ni za njegovu porodicu.

Pre tri godine Srbiju je potresla vest o stravičnom zločinu koji se dogodio u Žitištu, u blizini Zrenjanina. Naime, Siniša Zlatić (4) zapucao je iz kalašnjikova na goste kafića "Makijato" i ubio petoro ljudi, među kojima i svoju bivšu suprugu Dijanu (30).

Žitelji sela kraj Zrenjanina i dalje se s tugom sećaju krvave julske noći, a Sveto Savanović, otac ubijene Dijane, kaže da trogodišnjicu pokolja dočekuje s neizmernim bolom, kao i prethodnih godina.

Foto: Printscreen Facebook

- Supruga i ja živimo za našeg unuka, Dijaninog sina (12). On nam je sve u životu. Čuvamo ga kao malo vode na dlanu - kaže za medije Sveto Savanović, otac ubijene Dijane Zlatić.

Nesrećni čovek ističe da je njegov unuk zlatno dete, ali da zbog preranog gubitka majke u sebi nosi veliku bol.

- On je uništio sve očeve slike. Rekao nam je da neće da ima bilo kakvu uspomenu na njega. Teško je reći šta je u njegovoj glavi kad ostane sam. Zlatno je to dete, ali u sebi nosi veliku bol - kaže Savanović i dodaje da njegov unuk neće ni da čuje za oca, kao ni za njegovu familiju.

Foto: Printscreen Facebook

- Ne želi da ide kod drugog dede, Sinišinog oca. Ne želi uopšte da viđa Zlatiće. To je izjavio i u prisustvu ljudi iz centra za socijalni rad - priča Sveto brišući suze.

On kaže da, osim što mora da se nosi s činjenicom da mu je ćerka ubijena zbog Sinišine bezumne ljubomore i što njen sin odrasta bez majke, mora da se nosi i s neprijatnostima koje im priređuju Zlatići.

Sinišin otac je hteo da proda porodičnu kuću u kojoj su živeli Dijana i Siniša. Hoće da novac od prodaje kuće zadrži za sebe, da unuka ostavi bez dinara. Pa gde će mu duša? Nama ta kuća ne treba, niti bismo ikad više u nju kročili.

Čitava ta neprijatna situacija nas dodatno uzrujava, pa smo morali da angažujemo i advokata - priča otac pokojne Dijane i nastavlja:

- Taj deda posle majčinog ubistva unuku nije kupio ni žvaku. Nije se setio nijednog njegovog rođendana, niti mu je doneo novogodišnji paketić. I dete vidi šta se tu dešava.

Foto: Tanjug

Podsetimo, Siniša Zlatić osuđen je na 40 godina robije zbog petostrukog ubistva. On je, zaslepljen ljubomorom, rafalima iz "kalašnjikova" u lokalnom kafiću ubio suprugu Dijanu, Vladimira Mijatovića (40) i Stevana Jojića (40) iz Žitišta, Vladimira Kosovića (34) iz Ravnog Topolovca i Jovanu Popović (20) iz Banatskog Karađorđeva, dok je 22 osobe ranio.

#masakr

#Žitište

'