AKTUELNO

U jakoj eksploziji koja je u četvrtak odjeknula u Beču poginula je Ana B. (29) iz Velike Plane, majka dvoje maloletne dece, koja je živela u zgradi u kojoj je odjeknula detonacija.

Pored nje, tragino je nastradao i 22-godišnji kuvar iz austrijske prestonice, a 15 ljudi, uključujući i jednog vatrogasca, je povređeno.

Ana B. (29) u trenutku eksplozije se nalazila u svom stanu u kom je živela sa sinovima. Stariji sin je, osetivši da se nešto događa, odjurio po mlađeg brata koji je u tom trenutku bio u toaletu i izvukao ga je napolje. Njihova majka Ana bila u dečijoj sobi, a snažna detonacija najverovatnije izazvana gasom, oborila ju je na zemlju. A onda su se zidovi urušili na nesrećnu ženu.

Foto: Printscreen Facebook

Njeno telo vatrogasci su pronašli u ruševinama u četvrtak uveče. Prema do sada poznatim informacijama, Ana je u tom stanu živela sa dvojicom sinova, a poreklom je iz Velike Plane. Njen partner, Dejan T. u trenutku nesreće bio je na poslu, a Anina majka je spletom okolnosti u trenutku nesreće bila u blizini stana, ni ne sluteći da joj je dete nastradalo.

Ako je suditi prema informacijama koje je delila na društvenim mrežama, najviše je volela svoje dečake, čije je fotografije često objavljivala.

Poginuo 22-godišnjak, povređeno 15

Još jedna majka ostala je bez svog sina u snažnoj eksploziji koja je pogodila Beč i na kojoj trenutno radi 70 odsto bečkih spasilačkih timova. To je majka Danijela (22), mladića koji se dve nedelje pre toga zaposlio kao kuvar.

U nesreći je povređeno 15 ljudi, a među njima je i jedan spasilac koji je radio na raščišćavanju ruševina.

Foto: Printscreen YouTube/SALZBURG24 | S24 | Redaktion

Ostali stanari zgrade, još uvek šokirani upečatljivim prizorom srušenih stanova, zbrinuti su u obližnju školu gde će provesti vreme dok se za njih ne nađe rešenje. Njima je bilo omogućeno da, kada su vatrogasci raščistili teren i otklonili opasnost od novog urušavanja, dođu do svojih kuća i uzmu najosnovnije kao što su dokumenta, novac i lekovi.

Iako se još uvek radi na utvrđivanju uzroka detonacije, prve informacije govore da je reč o instalacijama gasa.

#Beč

#Tragedija

'