AKTUELNO

"Brate, neka te čuvaju anđeli na nebeskim putevima", "Sad ćeš biti sa mojom sestrom gore, čuvajte se"... Ovo su samo neke od poruka koje su ostavljene na društvenim mrežama.

Prijatelji Miljana S. (46), oca petoro dece koji je tragično nastradao, opraštaju se od njega potresnim porukama na društvenim mrežama: "Brate, neka te čuvaju anđeli na nebeskim putevima", "Sad ćeš biti sa mojom sestrom gore, čuvajte se"... Ovo su samo neke od poruka koje su ostavljene na društvenim mrežama.

Nišlija je tragično nastradao na nedovršenoj deonici autoputa Niš-Pirot kod sela Jelašnica. On je, vozeći na neosvetljenoj deonici sa još dvojicom motociklista, svojim dvotočkašem udario u betonsku ogradu i, prema rečima očevidaca, od siline udarca odleteo gotovo 50 metara dalje u obližnju jarugu.

Očevici tragedije davali su različite informacije, pa dok su neki govorili da je izgledalo kao da se motociklisti trkaju, drugi su rekli da su dva motora koja su prošla pre Miljana vozila brže i da je on išao "normalnom brzinom".

Na licu mesta vide se tragovi kočenja, na osnovu čega se zaključuje da je Miljan video betonsku prepreku, ali da nije stigao da je izbegne.

Foto: Printscreen Facebook/Miljan Stojanović

Da tragedija bude još veća, Miljan je iza sebe ostavio petoro maloletne dece, a njegova majka doživela je najveću tragediju, da sahrani svoga sina.

Brojni prijatelji, rodbina, poznanici i sugrađani nastradalog Nišlije opraštaju se od njega na društvenim mrežama rečenicama podrške upućenim njegovoj porodici, a mnogi od njih i dalje ne mogu da veruju da će petoro maloletne dece, spletom nesrećnih okolnosti, rasti bez oca.

Njegovi poznanici svedoče i da se radilo o veoma iskusnom vozaču motora i da sumnjaju da se kobne noći trkao jer je sa njim te noći navodno vozio sa svojim mlađim bratom, koji nije iskusan vozač, te da ga ne bi time ugrozio.

Budući da se radi o ocu petoro maloletne dece od kojih najmlađe ima svega nekoliko meseci, njegovi prijatelji motociklisti pokrenuli su akciju prikupljanja pomoći za njegovu porodicu.

Foto: Privatna arhiva

Njegovo telo pronađeno posle 10 minuta

Kako su ispričali svedoci nesreće, motociklisti su išli iz pravca Pirota ka Nišu, a uključili su se kod Crvene Reke na deonicu auto-puta koja je u izgradnji i koja još nije puštena u saobraćaj, a sve kako bi brže stigli do Jelašničkog puta.

Negde kod Jelašnice on je dodao gas, verovatno pretpostavljajući da je deonica koja je u izgradnji završena jer je na kolovozu bilo oznaka, ali je neočekivano naleteo na bankinu. Pokušao je da ukoči, ali je bilo kasno - kaže izvor.

Kako su ispričali svedoci tragedije, videli su motore, a onda su čuli jak prasak.

- Puklo je kao bomba. Odjurili smo tamo, motor je bio slupan i na zemlji, a motocikliste nije bilo nigde. Njegovi prijatelji su ga tražili desetak minuta pored puta, a tek onda smo ga videli krvavog u jarku - ispričali su očevici koji su pozvali Hitnu pomoć.

Međutim, uprkos naporima lekara, Miljan S. je od zadobijenih povreda preminuo.

#Motorcikl

#Niš

#Tragedija

'