AKTUELNO

Mladić je policiji ispričao gde su tela tri ubijene osobe, a kada je policija upala na Jovanovićev plac i otvorila septičku jamu kako bi potvrdila njegove reči, svi su ostali u šoku.

Klupko zločina Dragoslava Jovanovića (25) iz Surčina, počelo je da se odmotava kada je njegov otac, nakon nekoliko jezivih informacija koje je dobio, posumnjao da njegov sin ima veze sa nestankom Neđe Šubare (42), njegove majke Darinke (75) i tetke Milje Petković (80). Ubrzo nakon toga, policija je počela da ispituje Jovanovićeve prijatelje, sve dok na kraju jedan od njih nije pao na poligrafu, pa policiji priznao sve.

Mladić je nakon toga policiji ispričao gde su tela tri ubijene osobe, a kada je policija upala na Jovanovićev plac i otvorila septičku jamu kako bi potvrdila njegove reči, svi su ostali u šoku.

Tela Neđe, Darinke i Milje pronađena su u poodmakloj fazi raspadanja kako plutaju u septičkoj jami. Bili su okrenuti licem ka dnu jame i bili su u pidžamama. Oko vratova mučki ubijenih žena bili su, kanapom vezani, betonski blokovi.

Foto: Pink.rs

Kako je mladić ispričao, Jovanović je to uradio kako tela ne bi isplivala na površinu septičke jame.

S obzirom da je zločin otkriven tek nakon Jovanovićeve smrti (10. juna je na ulici u Bloku 45 pucao u suprugu, a potom sebi u glavu) policija je privela njegova tri druga, osumnjičena za saučesništvo u ovom jezivom zločinu: Miloša S. Nikolu Č. i Lazara D.

Dvojica su se branili ćutanjem, a jedan od uhapšenih mladića policajcima je ispričao sve: zbog čega je Jovanović isplanirao užasan zločin, kako su ubili žrtve, kako su iz dovezli do septičke jame i bacili, kao i ko je igrao koju ulogu u ovom trostrukom ubistvu.

Mladić je čak bio odveden u porodičnu kuću Šubara, gde se zločin odigrao, i rekonstruisao ceo zločin.

Foto: Printscreen Instagram, Privatna arhiva

Rođaci ubijenih u šoku

- Neđa je bio vezan i bio je primoran da gleda kako mu 24 sata muče majku i tetku. Ali njegova kuća je posle zločina bila čista i sređena, u njoj na prvi pogled nije bilo nikakvih tragova. Ili su kuću očistile ubice ili su unajmili nekoga da to uradi, jer je kuća bila kao apoteka - ovako je Bojana Šubara, bratanica ubijenog Neđe Šubare (42), opisala stravičan zločin koji se pre nekoliko dana odigrao u Banovcima i Surčinu.

Neđo Šubara, njegova majka Darinka i tetka Milja Petković brutalno su mučeni, a potom i ubijeni u njihovoj kući u Banovcima, a potom su njihova tela odneta u Surčin i bačena u septičku jamu. Za monstruozni zločin osumnjičen je Dragoslav Jovanović, koji je samo nekoliko dana pre nego što su tri tela otkriven, preminuo u bolnici nakon što je sebi pucao u glavu. Prethodno je, pred jedanaestomesečnim detetom, pucao u svoju suprugu Teodoru Jovanović (25) nasred ulice u Bloku 45.

Kako je ispričala Šubarina bratanica, nestanak Neđe, Darinke i Milje prvo je primetio jedan njihov rođak koji živi u blizini.

Otišao je do njih, ali je kuća bila zaključana, a telefoni isključeni. Njemu je to bilo čudno, pa me je obavestio, ali ja sam bila na putu i verovala sam da je moj stric otputovao negde sa bakama i zaboravio da se javi. Kad smo videli da ih nema danima, prijavili smo nestanak policiji - priča potresena Bojana.

Nestanak porodice policiji je prijavljen 10. juna, upravo na dan kada je Jovanović pucao u svoju suprugu, a potom i sebi u glavu. Međutim, nakon pronalaska njihovih tela, istraga je pokazala da su Neđa, njegova majka i tetka ubijeni nekoliko dana pre toga, 5. juna.

Kako smo saznali, Jovanović je kobne noći sa tri saučesnika upao u Šubarinu kuću i gotovo 24 sata mučio Darinku i Milju, dok je njega terao da to sve vezan gleda. Kada su nesrećne žene preminule od brutalnog iživljavanja, Jovanović je upucao Šubaru, a potom sa prijateljima njihova tela pod okriljem noći svojim automobilom odvezao do placa svog oca u Surčinu i u zabačenom delu dvorišta u septičku jamu bacio njihova tela. Oko vratova mučki ubijenih žena Jovanović je sa saučesnicima vezao kanape na čijim krajevima su se nalazili po jedan betonski blok. Najverovatnije, kako tela ne bi isplivala iz jame... Klupko stravičnog zločina odmotalo se tek kada je otac osumnjičenog Dragoslava Jovanovića obavestio policiju o tome da sumnja da njegov sin ima veze sa nestankom njegovog prijatelja, njegove majke i tetke. On je u to posumnjao nakon što mu je radnica njegove perionice ispričala da je tih dana Dragoslav dovezao svoja kola na pranje i da je u njima bilo brojnih tragova krvi.

Ona je dodala i da joj je Dragoslav tada rekao da "drži jezik za zubima".

Podsećanja radi, Dragoslav Jovanović, osumnjičen da je počinio trostruko ubistvo, izvršio je samoubistvo nakon što je na Novom Beogradu nekoliko dana nakon što je ubio Neđu i dve žene ranio svoju suprugu Teodoru, pucavši joj u grudi i ruku.

Pokušao da ukrade automobil

Ono što je posebno bizarno u celoj priči jeste to da je Jovanović nakon trostrukog ubistva, pokušao da na sebe prenese luksuzni automobil.

- Nakon ubistva saznali smo da je Jovanović zvao Neđinog prijatelja, koji je inače vlasnik tog automobila, i to zahtevao od njega - priča Bojana.

Pročitajte još: Otkriven motiv stravičnog zločina u Surčinu: Jovanović ubio troje zbog DUGA ZA AUTOMOBIL! Iživljavao se 24 sata nad žrtvama, pa mesto zločina SREDIO I OBRISAO!

#Surčin

#Ubistvo

'