AKTUELNO

Saobraćajnu nezgodu koja se dogodila danas oko 16 sati u tunelu u Sićevu, na magistralnom putu Niš - Pirot izazvao je vozač "fiat punta" koji je iz još neutvrđenih razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku i "zakucao" se u kombi koji je prevozio radnike firme "Trejd", angažovane na radovima na Koridoru 10.

Tom prilikom, vozač "punta" je stradao, teške telesne povrede zadobila je njegova supruga Z.M. (63) koja je bila na mestu suvozača, kao i V.M. (48) koji je upravljao kombijem i S.P. (24), jedan od radnika. Još šestorica njihovih kolega su lakše povređeni i nakon opservacije u niškom Kliničkom centru otpušteni su na kućno lečenje.

Kako je saopšteno u ovoj zdravstvenoj ustanovi, žena iz "punta" ima povredu grudnog koša, i serijski prelom rebara na levoj strani. Vozač kombija prošao je sa prelomom noge, dok je njegov kolega S.P. zadobio teške povede grudnog koša. Svi oni su zadržani na lečenju na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju, ali niko od njih nije životno ugrožen.

Prema svedočenju očevidaca, nije isljučeno da je vozaču "punta" pozlilo.

- Odjednom je prešao na levu stranu kolovoza, nikog nije bilo ispred njega, nije preticao. Udarac je silovit, imam utisak da nije uopšte kočio. Od siline udarca "puntu" je ispao motor - rekao je jedan od svedoka nesreće.

Telo stradalog čoveka iz smrvljenog vozila izvlačili su vatrogasci.

#Nesreća

'