AKTUELNO

U Beogradu je uhapšen sedamnaestogodišnji Avganistanac, osumnjičen da je ubio Kamrana Kana (21). Policija traga za još jednim osumnjičenim. Ne zna se tačno ko je potegao nož.

Sedamnaestogodišnji državljanin Avganistana, osumnjičen da je u sredu uveče u Karađorđevoj ulici u Beogradu, zajedno sa još jednim vršnjakom i sunarodnikom, posle kraće svađe, nožem zadao smrtonosne povrede svom sunarodniku, takođe migrantu, Kamranu Kanu (21), saslušan je u četvrtak u Višem javnom tužilaštvu.

Kako mediji saznaju, on se branio da nije počinio zločin, a po nalogu Tužilaštva nadležni sud odredio mu je pritvor do 30 dana zbog sumnje da bi, ako bi boravio na slobodi, mogao da pobegne iz Srbije.

Policija i dalje intenzivno traga za drugim osumnjičenim (17), koji je identifikovan, ali mu se od ubistva Kana izgubio trag. Nakon što i on bude uhapšen i saslušan, istraga će tačno utvrditi ko je od dvojice maloletnih Avganistanaca potegao nož i usmrtio nesrećnog mladića.

Inače, ovo nije prvi slučaj tuče među migrantima sa smrtnim ishodom u srpskoj prestonici. Tužilaštvo je u novembru prošle godine podiglo optužnicu protiv Libijca Emina Belhaja (23) i Alžirca Ibrahima Amara (19) zbog teškog ubistva Kada Si Tajeba, takođe migranta, 1. oktobra u napuštenom vagonu u blizini beogradske Železničke stanice u Savskoj ulici. Kako saznajemo, sud je potvrdio deo optužnice koji se odnosi na Amara, dok se još čeka odluka kad je reč o Belhaju.

Prema navodima optužnice, Belhaj i Amar su upali u kupe i od Tajeba tražili da im preda sve što ima. Kad je ovaj to odbio, počeli su da ga udaraju pesnicama po licu i telu, šutiraju po glavi, stezali su ga omčom oko vrata, dok je oštećeni sve vreme pokušavao da se odbrani. Zatim su, kako tvrdi tužilaštvo, nožem i makazama počeli da ga ubadaju u stomak, grudi, i po nogama, nanevši mu veliki broj ubodnih rana.

Pročitajte još: UHAPŠEN UBICA MIGRANTA U CENTRU BEOGRADA - USPEŠNA AKCIJA POLICIJE!

Uprkos tome, Tajeb je uspeo u jednom momentu da pobegne i dotrči do obližnje taksi stanice, odakle su ga prevezli u KCS. Međutim, dve nedelje kasnije je preminuo. Tragičnom događaju, kako se tvrdi, prethodio je niz napada ove dvojice, koji su od drugih ljudi smeštenih u vagonima, uz pretnju nožem i makazama, otimali novac i mobilne telefone.

Inače, prema dosadašnjim iskustvima, većina migranata daje lažne podatke o tome odakle dolaze. Najveći broj njih tvrdi da su iz Libije, a pojedini govore i da su nepismeni. Njima je cilj da odu iz Srbije u neku od zemalja Zapadne Evrope.

PROBLEMI U OBRENOVCU

U prihvatnom centru u Obrenovcu već duže vreme boravi veliki broj migranata i sukobi među njima nisu retkost. Srećom, iako su "radili" noževi, niko nije preminuo. U više navrata migranti smešteni u ovom gradu našli su se na stupcima crne hronike i zbog drugih krivičnih dela.

#Beograd

#Migranti

#Ubistvo

'