AKTUELNO

Sve je najviše potresla tuga i plač Jeleninih sinova...

Na Novom bežanijskom groblju u Beogradu juče je sahranjena Jelena S. (52), majka dvojice dečaka od 13 i 11 godina, koju je pre četiri dana u porodičnom stanu na Vračaru, kako se sumnja, nožem usmrtio suprug Boško S. (44). On je potom pokušao i sebi da oduzme život, presekavši vene na obe ruke.

Tiho i dostojanstveno, na večni počinak, posle opela, Jelenu su ispratili najbliži članovi porodice - sinovi Igor i Boris, majka Milica, brat Milutin, kao i još stotinak rođaka, komšija, prijatelja... Još u kapeli, nesrećna majka, grcajući u suzama, dozivala je svoju ćerku:

Jelena, oko mamino, šta to bi? Zašto mi te uzeše? Šta će deca bez majke sada? Ko će ih odgajati, paziti i maziti?

Ni Jelenin brat, kao ni ostali prisutni na sahrani, nisu krili suze i tugu za izgubljenim dragim bićem. Ipak, sve je najviše potresla tuga i plač Jeleninih sinova. Polako koračajući iza kola i sanduka u kojem je ležala njihova majka, dok su ih rođaci pridržavali, išli su povorkom ka mestu gde je koji minut kasnije sahranjena njihova majka.

Foto: E - Stock

Inače, među prisutnima na sahrani i juče se, kao i kada se tragedija dogodila, mogla čuti ista priča i neverica zbog onoga što je, navodno, Boško učinio.

- U šoku sam i i dalje, ne mogu da verujem šta se dogodilo. Ne znam šta je Bošku "puklo" u glavi da uradi tako nešto i ubije Jelenu koju je obožavao - prokomentarisala je jednoj prijateljici Boškova sestra koja je, takođe, prisustvovala sahrani

Gotovo identičnu priču imali su i ostali. Svi su u neverici, a neki su komentarisali da, ako je istina da je do tragedije došlo zbog navodnih nagomilanih dugova, to nije bio razlog da Boško ubije suprugu i ostavi decu bez roditelja:

- Strašno je kad ljudi zapadnu u probleme i ne znaju kako da isplivaju iz njih. Ali, dugovi se daju vratiti, svi problemi nekako rešiti. To nije razlog da nekog ili sebe ubiješ. Sada su, nažalost, najnesrećnija deca. Sahraniše majku, a otac im je u zatvoru. Šta će sa njima biti i kako će se mališani izboriti sa svim tim?! Šta ti je život, u sekundi se sruši život celoj porodici. Strašno - kroz suze je prokomentarisala jedna starija komšinica nesrećne porodice.

Foto: E - Stock

Branio se ćutanjem

Boško S. je juče, posle policijskog zadržavanja, doveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu. Kako saznajemo, on nije izneo odbranu, odnosno, odlučio je da se brani ćutanjem. Na teret mu se stavlja krivično delo ubistvo. Na predlog nadležnog tužilaštva Viši sud odredio mu je pritvor do 30 dana po svim zakonskim osnovama.

#Sahrana

'