AKTUELNO

Goran Janković (37) nakon priznanja zločina raspitivao se kod inspektora kako su i šta mu rade dvojica sinova, kojima je samo tri dana ranije, pred očima, brutalno ubio majku, babu i dedu

Inspektori novosadske policije ostali su zgroženi kada ih je Goran Janković (37), nakon što je priznao ubistvo supruge Mirjane (32) i njenih roditelja Branislava (57) i Nade (57) Pajić, hladnokrvno upitao šta mu rade dvojica sinova od tri i 10 godina, pred čijim očima je počinio ovaj gnusan zločin.

- Kako su mi deca, da li možete da mi kažete kod koga su - upitao je inspektore Janković nakon što im je prethodno bez trunke kajanja priznao zločin, a potom i do detalja opisao svoj krvavi pir.

Foto: Pink.rs, Mup Srbije

Krvavi pir

Podsetimo, Janković je 24. maja upao u roditeljsku kuću svoje supruge Mirjane u novosadskom naselju Telep, da bi potom nju i njene roditelje do smrti izudarao macolom po glavi. Nakon zločina, on je bio tri dana u bekstvu, a uhapšen je na Ribarskom ostrvu u privatnom brodiću u koji je provalio i nesmetano sedeo i gledao televiziju.

- Sada ga interesuju deca, a nije o njima razmišljao kada im je ubijao majku, babu i dedu. Stariji sin ga je molio da mu ne ubije mamu, a on se još nad njom iživljavao tako što ju je davio i zverski udarao gde je stigao. Krevet je bio natopljen Mirjaninom krvlju. Dete je zanemelo od šoka i do danas nije uspelo da progovori, a on se sada raspituje za njih. I najiskusniji inspektori ostali su zgroženi njegovim ponašanjem - rekao je dobroobavešteni izvor.

On podseća da je Janković prethodno kazao i da je zločin počinio "jer mu je tako kvrcnulo u glavi".

Davio je i tukao

- Noć uoči zločina proveo sam u kafani. Vratio sam se kući oko četiri sata ujutro, a probudio sam se oko pola šest. Nešto mi je kvrcnulo u glavi i rešio sam da odem kod žene u nameri da joj se osvetim jer me je prijavila zbog nasilja. Prvo sam tasta i taštu ubio macolom, a ženu sam prvo pretukao i davio. Sav bes sam iskalio na njoj - ispričao je navodno monstrum na saslušanju.

#Novi Sad

#Ubistvo

'