separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

hronika

POTRESNA ISPOVEST MAJKE DEČAKA KOJI SE UDAVIO U KANALU: Na jesen je trebalo da pođe u prvi razred, a sada se spremamo da ga sahranimo!


Mališan je nastradao stotinak metara od svoje kuće, na obodu Bačkog Petrovog Sela.


- Svi u ulici su voleli našeg Lajoša i svi su plakali za njim. On nam je najstariji od četvoro dece. Bio je veseo i dobar, nikoga nije dirao i sva deca u komšiluku su volela da se igraju sa njim - jedva izgovara Dragana Pavlović (23), majka sedmogodišnjaka, koji se u nedelju po podne udavio u kanalu. 

Prisećajući se tragičnog događaja minulog nedeljnog popodneva, ona kaže da se Lajoš P. igrao na ulici sa dve devojčice iz komšiluka. Pošto je prošlo dosta vremena otkako je otišao, krenula je da ga traži kod obližnjeg kanala, koji ističe iz Tise.  

- Tražili smo ga svi, rođaci i komšije, i ugledali ga u vodi. Kristijan, muževljev brat, uskočio je u vodu i izvukao ga. Pokušali su da ga povrate, da ga spasu, pozvali su odmah Hitnu pomoć, ali mom detetu nije bilo spasa.   

Lajoš Kolompar, dečakov otac, nije u to vreme bio kod kuće jer je morao da ode kod ženine bolesne majke u selo, kako bi joj pomogao.  

- Ne znam šta ćemo i kako ćemo sad bez našeg mezimca. Išao je u vrtić, a na jesen je trebalo da krene u prvi razred. Sad se spremamo da ga sahranimo. Srce će da mi prepukne - kaže otac držeći u naručju mlađu ćerkicu.  

I dečakov deda, takođe Lajoš Kolompar, dok pokazuje unukovu fotografiju, ne može da iskaže neopisivi bol za svojim mezimcem.  

- Ne znamo otkud se našao tu pored kanala, kad se do tada nikad tu u blizini vode nije igrao - dodaje deda Lajoš.  

U trošnoj kućici na kraju sela, a na početku Ulice Jaše Tomića, živi osmočlana porodica Kolompar Pavlović, u veoma teškim uslovima, bez ikakvih stalnih primanja. Oni za život zarađuju samo od povremenih poslova koje obavljaju u selu uz skromnu socijalnu pomoć.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti