AKTUELNO

Uzrok misteriozne smrti Vesne M. i njene dve ćerke čija su beživotna tela pronađena u jednom stanu u Beču, mogla bi da bude glad jer u stanu nije pronađena nikakva hrana, prenose tamošnji mediji. Prema drugom mogućem scenariju, majka Vesna je sebe i svoje ćerke otrovala tabletama.

Užasavajuća vest koja je stigla iz Austrije šokirala je srpsku javnost. Vesna M. (45), rodom iz Srbije, za koju su komšije kasnije ispričale da je imala psihičkih problema, pronađena je mrtva u predsoblju svog stana u Beču. Policija je njeno telo zatekla na podu.

U stanu su takođe pronađena i tela njenih ćerki, 18-godišnjih bliznakinja. One su ležale u majčinom krevetu.

Austrijski portal "Krone Cajtung" preneo je da postoji mogućnost da su bliznakinje nakon smrti majke umrle od gladi. Neimenovani izvor ovog portala objasnio je ovu tezu time što u stanu nije pronađena nikakva hrana, niti ikakvi tragovi da je hrane bilo.

S druge strane, proverava se i mogućnost da je majka tabletama otrovala sebe i svoje ćerke. Ipak, nijedna od ovih tvrdnji nije zvanična informacija i sve dok ne stignu nalazi obdukcije koja je naložena, smrt tročlane porodice će biti misterija.

Inače, Vesna M. i njene ćerke bile su poznate bečkoj kancelariji za socijalni rad sa kojim su prekinuli kontakt pre dve godine. Prema pisanju pojedinih medija, Vesna je imala problema sa mužem koji ju je zlostavljao.

Prijatelji prijavili policiji

Jezivi slučaj otkriven je kada su Vesnini prijatelji primetivši da se ne javlja duže vreme, poslali policiju na njihovu adresu. Nakon što su dobili nalog, policajci su provalili vrata i u stanu zatekli užasavajuću scenu.

- Videli smo se poslednji put pre dve nedelje, mislila sam da su na odmoru - rekla je komšinica Berta Baling za Kronen Zeitung.

Kako je portparol policija objasnio, dosadašnja istraga utvrdila je da je mala verovatnoća da je u stanu bilo četvrte osobe.

- Vrata su bila zaključana, nema tragova nasilnog upada ili premetačine - kazao je Patrik Majerhofer.

Fotografije sa mesta nesreće pogledajte OVDE.

#Beč

#Majka

#Smrt

#ćerka

'