AKTUELNO

U utorak u 14 časova u Umčarima biće sahrana maloletnog Nemanje L., stradalog u teškoj saobraćajnoj nesreći.

- Ovo je velika tragedija, nema sam od tuge. Svi smo skrhani od bola, ne mogu da se pomirim sa činjenicom da ga više nema - rekla je Valentina L., majka tragično nastradalog Nemanje L. (16), koji je u nedelju poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći u Umčarima.

Kako kažu meštani ovog gročanskog sela, mladić je velikom brzinom vozio očev "mercedes" Beogradskom ulicom, okrznuo ivičnjak trotoara, posle čega je izgubio kontrolu nad automobilom i udario u drvo sa suprotne strane kolovoza. Od siline udara vozilo je bilo potpuno smrskano, a tinejdžer je preminuo na mestu. Prema rečima očevidaca, prizor je bio stravičan.

- Spavala sam u sobi kada se odjednom začuo strašan udarac - rekla je Jovana iz Umčara, čija se kuća nalazi nekoliko metara od udesa, i dodaje da je odmah izletela napolje, i ugledala stravičan prizor.

- Kada sam se približila automobilu videla sam samo ruke i krv kako šiklja na sve strane. Počela sam da plačem, bila sam u velikom šoku - dodaje ona.

Trenutak kasnije, priča Jovana, tu se stvorilo mnogo ljudi, koji su u neverici posmatrali jeziv prizor. Najpribraniji su pokušali da pomognu mladiću, bezuspešno probali da otvore vrata i izvuku ga, a Jovanina sestra je brzo otišla u centar sela da pozove Hitnu pomoć.

Meštani Umčara navode da je veliki problem predstavljala činjenica da vatrogasna vozila u ovom selu nemaju potrebnu mehanizaciju za sečenje lima, pa su morali da sačekaju kolege iz Beograda.

- U trenutku smo svi mislili da diše, ali on nije davao znake života. Dolaskom na mesto nesreće, doktori su samo mogli da konstatuju smrt - kaže Jovana.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Na kobno proširenje u Beogradskoj ulici ubrzo su došli roditelji stradalog dečaka, koji nisu mogli da veruju šta vide. Majka je od šoka pala u nesvest, dok joj otac nije dopuštao da vidi telo svog sina.

- Porodica preminulog mladića je stvarno dobra, poštena, vredna. Bave se poljoprivredom, imaju kombajne i mnoge mašine. Ovo je za sve nas bio veliki šok - priča Srboljub P., meštanin Umčara.

- Moj sin je pokušao sa ostalima da izvuče telo, ali zbog vozila koje je potpuno uništeno, to nije bilo moguće. Stradali je, koliko znam, bolovao od dijabetesa i primao insulin. Možda mu je za volanom pozlilo, pa se zbog toga zakucao u drvo.

U porodičnoj kući nastradalog mladića u Pudarcima, svega kilometar od mesta nesreće, okupili su se mnogi prijatelji i rodbina kako bi mladića ispratili na večni počinak. Njegovo telo je, posle obdukcije, u ponedeljak posle podne predato familiji. Neizmerna tuga, plač, poneki jecaji, to je sve što se u ponedeljak čulo u ovom delu Grocke. Maloletni Nemanja ima mlađeg brata. Sahrana tragično nastradalog mladića obaviće se u utorak u 14 časova.

I dan posle tragedije na proširenju u Beogradskoj ulici u Umčarima, mogli su se naći delovi smrskanog "mercedesa". Koliko je udarac bio žestok, potvrđuje činjenica da je mladić uspeo da obori i dva drveta. Nekoliko metara pored mesta nesreće nalazi se autobusko stajalište, a kako kažu meštani, sreća pa je bilo kasno vreme, jer uvek ima naroda u tom delu ulice.

#Majka

#Nesreća

#Saobraćajna nesreća

#Tragedija

'