AKTUELNO

Milka i Aco Milošević nastradali su kad je autobus prešao u suprotnu traku i zakucao se u automobil kojim su se njih dvoje vraćali iz Čačka u Mojsninje.

U saobraćajnoj nesreći koja se u subotu oko 19 sati dogodila na Ibarskoj magistrali u Mojsinju nadomak Čačka poginuli su majka i sin iz Mojsinja - Milka i Aco Milošević (37).

Do udesa je došlo kada je autobus novopazarskih tablica, koji je išao iz pravca Kraljeva, prešao na suprotnu stranu dok je obilazio kombi i direktno se zakucao u automobil u kome su bili majka i sin.

Foto: RINA

Stravičan udarac

- Njih dvoje su se vraćali kući iz Čačka. Nastradali su na samo nekoliko stotina metara od svoje kuće. Praktično na kućnom pragu su izdahnuli - kaže komšija Miloševića i nastavlja:

- Začuo se stravičan udarac. Izleteo sam iz prodavnice i video autobus iz koga su, uz vrisku, izlazili putnici. Tek kasnije sam ispred autobusa video smrskan prednji deo auta u kome su bili Milka i Aco. On je davao znake života, a Milka je bila nepomična. Ubrzo su stigli ekipe Hitne pomoći, policija i vatrogasci, ali je sve bilo uzalud.

Komšija kaže da su majka i sin tog dana bili poslom u Čačku i samo ih je nekoliko stotina metara delilo od kuće, koja se nalazi preko puta crkve u Mojsinju.

Palili sveće

O tome koliko je sudar bio strahovit, svedoči i to što su vatrogasci morali da izvlače tela nastradalih iz olupine.

- Vatrogasci su izvukli mrtvu Milku, a njen Aco je bio živ. Hitno je prevezen u bolnicu, ali je preminuo - kaže izvor.

Meštani su juče dolazili na mesto gde su njihove komšije nastradale i palili sveće.

Foto: RINA

CRNA TAČKA - Ljudi ginu zbog preticanja

Pre nepunih godinu dana, nedaleko od mesta gde su u subotu nastradali majka i sin, poginulo je četvoro mladih ljudi. Naime, vraćajući se iz druge smene, stradali su zaposleni iz preduzeća "Kamelija", koje je sustigao mladić pod dejstvom alkohola i bukvalno ih pregazio na magistrali. Na istom mestu pre pet godina nastradali su mladi Čačani, muž i žena, na motoru, kada su se vraćali sa moto-skupa u Vrnjačkoj Banji. Mladić, koji je upravljao motorom, u jednom trenutku se izdvojio iz grupe motociklista i krenuo u preticanje. Supružnici su ostali mrtvi na mestu.

#Saobraćajna nesreća

'