AKTUELNO

Otac ubijene žene smatra da je kazna mala!

Siniša Radovančev (51) iz Pančeva, koji je nevenčanoj ženi zario nož u srce i ubio je na njen 30. rođendan, osuđen je u Višem sudu u Pančevu na 12 godina zatvora!

Tragedija se dogodila 21. novembra 2017. dok je u drugoj sobi bila njihova ćerka Anja od svega mesec dana i Biljanina ćerka iz prvog braka Marija (13).

Biljana je preminula na licu mesta, a Siniša je izašao ispred zgrade i sačekao policiju.

Radovančev se tokom suđenja branio "da mu je pao mrak na oči" kada mu je Biljana, navodno, rekla: "Pi*ko jedna, ni dete nije tvoje".

- Utvrđeno je da je ubistvo izvršeno u stanju smanjene uračunljivosti. Uzeto je u obzir da je ubijena mlada žena, majka dvoje dece, i da se krivično delo dogodilo dok je Siniša izdržavao kaznu od osam meseci - rečeno je u obrazloženju presude.

Foto: Facebook

Milovan Mijatović, otac ubijene Biljane, teško je podneo izricanje presude, a posle izlaska iz sudnice rekao je da je sve ovo mučno za njega i da je kazna mala!

- Kao što sam i pretpostavio! Nisam se nadao velikoj kazni, znam da se zakoni u našoj zemlji ne sprovode ili se minimalno sprovode. Nisam zadovoljan! Trebalo je da dobije najmanje 20 godina jer je to uradio pred decom, ona su doživela neviđen šok. Sud je trebalo da uzme u obzir da je beba ostala bez majke i da je to učinio neko ko nasrće na ljude, budući da je Siniša imao nanogicu kada je ubio Biljanu. Nije pokazao kajanje…

Po njegovom ponašanju, rekao bih da je očekivao manju kaznu. Kada je čuo da je dobio 12 godina, mislim da je tek onda shvatio šta je uradio jer se do tada sprdao sa sudom - izjavio je Milovan Mijatović dok je brisao suze i jedva stajao na nogama.

I tužilaštvo i odbrana najavili su da će uložiti žalbu jer nisu zadovoljni visinom kazne.

- Odbrana nije zadovoljna presudom. Nećemo preterano da komentarišemo jer odluka nije pravosnažna i svakako ćemo podneti žalbu - rekla je za Jelena Zakonović, branilac Siniše Radovančeva.

#Ubistvo

'