AKTUELNO

Teodora Krsmanović (20), sestra od strica ubijene pevačice Jelene Marjanović (33), dobila je 1. maja uznemirujuće poruke koje joj je iz Floride poslao parapsiholog Robert Kajsler.

On joj je, navodno, "dobronamerno savetovao" da povede računa o ličnoj bezbednosti i da se pripazi Jeleninog muža Zorana Marjanovića.

Teodora se iz straha obratila policiji i predala im sve bizarne poruke.

Kako smo saznali, Kajsler je poslao uznemirujuće poruke Teodori u noći između 30. aprila i 1. maja:

- Ima više stvari gde vam kreiraju zavere, ozbiljne. Hteo sam i ranije da vam javim, ali nije bilo alarmantno... Skratiću u dve reči: Obratite pažnju! Strogi oprez, jer već dugo pokušavaju, ali ništa konkretno. Samo zbog jedne stvari vas ne napadaju. Ako budu ugroženi na tom području, krenuće na vas.

Na Teodorino pitanje: "A koji su to oni?", parapsiholog odgovara:

- Marjanovići, Zoran najviše! Kao što sam vam rekao, dužnost mi je da vam kažem kad nešto konkretno znam. Ima tu više stvari koje bi trebalo da znate. Zato vam kažem da bih voleo da vam sve objasnim kad budete imali pet minuta...

Teodora je kazala Kajsleru da u poslednje vreme, zbog privatnih obaveza, nije obaveštena o toku istrage Jeleninog ubistva i da ne zna šta se dešava u tom slučaju. Poručila je parapsihologu i da, ako ima potrebu, kontaktira njenog punomoćnika advokata Predraga Savića i forenzičara Nenada Šipku.

Savić nam je juče potvrdio da je savetovao Krsmanovićevu da prijavi ovu prepisku policiji.

- Ubistvo Jelene od početka je galimatijas svega i svačega. U taj slučaj su se upleli raznorazni ljudi koji bi hteli neku ulogu, željni slave i popularnosti. Ima tu mnogo izvitoperenog sveta, naročito među onima koji preko društvenih mreža pružaju podršku Zoranu Marjanoviću. Zato sve poruke na privatni telefon treba uzeti za ozbiljno, nikad se ne zna ko ima kakve namere - rekao je advokat Savić, osvrnuvši se i na to što su mu nepoznati vandali razlupali automobil, u istoj noći kad je Teodora dobila uznemirujuće poruke:

Foto: Informer DN

Foto: Informer DN

Foto: Informer DN

Foto: Informer DN

- Napad na mene takođe sam doživeo kao ozbiljnu opomenu upravo zbog svog angažmana u istrazi Jeleninog ubistva ili slučaja "Topčider", odnosno, sumnjive smrti dvojice gardista 2004. godine. Svoje sumnje sam prijavio policiji i dostavio im više video-snimaka na kojima se vide dvojica maskiranih mladića kako mi uništavaju auto. Nadam se da ćemo uskoro saznati pozadinu svega.

Parapsiholog Kajsler, inače, više puta se oglašavao u srpskim medijima iznoseći svoju teoriju kako je ubijena pevačica pre tri godine. U najkraćem, on tvrdi da je Jelenu ubio plaćenik, u kući Zoranovog prijatelja!

On je medijima tvrdio da je po majci Srbin i da je sarađivao sa američkom policijom na razrešavanju mnogih ubistava, kidnapovanja i slučajeva nestalih osoba.

U postupku protiv Zorana Marjanovića, za sada jedinog okrivljenog za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine, Teodora ima status svedoka. Da li su sve anonimne poruke i pozivi (pogledati okvir) koje je dobijala od ubistva sestre imali za cilj da se zastraši uoči očekivanog suđenja, ostaje da se vidi. Isto važi i za advokata Savića.

Optužnica protiv Marjanovića još nije postala pravosnažna, pošto je dva puta vraćana na dopunu. Zoranovi branioci sve vreme tvrde da tužilaštvo ni na koji način nije dokazalo njegovu krivicu.

#Jelena Marjanović

#Teodora Krsmanović

'