AKTUELNO

Kuršumličani žale za svojim nastradalim sugrađankama koje će sutra biti sahranjene.

Žitelji Kuršumlije još su u šoku zbog stravične saobraćajne nesreće koja se u utorak ujutru dogodila na putu Priština - Niš, kod sela Barlova u kojoj je poginulo pet osoba.

U četvrtak, kada će biti sahranjene tri žrtve ovog udesa, u Kuršumliji je proglašen dan žalosti a sugrađani, prijatelji i porodice oplakuju Irenu Vesović (43) i Dobrilu Radovanović (50), obe medicinske sestre, kao i Jelicu Radović (64) koja je radila u Poreskoj upravi u Prokuplju.

- Osim što je najteže i najstrašnije porodicama poginulih putnica, ovo je strašna tragedija i za čitavu sredinu tako da svi saučestvujemo u bolu porodica - ističe Radoljub Vidić predsednik kuršumlijske opštine dodajući da je jedina pozitivna okolnost u čitavoj nesreći što zbog praznika odnosno Vaskrsa deca nisu nisu išla u školu tako da su u autobusu izostali školarci koi su putovali tom linijom.

Foto: MUP Srbije

A tri žene kojima nije bilo spasa krenule su prekjuče ujutru na psoao. Irena u prokupačku bolnicu gde je radila na odeljenju neurologije, dok je Dobrila bila zaposlena kao medicinska sestra u prokupačkom Zdravstvenom centru.

- Jelica je radila na šalteru Poreske uprave i trebalo joj je samo još godinu dana do penzije.Šteta što zbog jendog radog dana nije mogla da spoji praznike i to je eto koštalo žvota -rekao je kratko njen suprug Milan novinarima po povratku iz kapele u prokupačkoj bolnici gde su tela postradalih odneta na identifikaciju.

Nesrećna žena, koju rođaci i prijatelji znaju kao skromnu ali prijatnu i druželjubivu , ostavila je za sobom dvoje odrasle dece, sina i kćerku koja je zbog posla otišla u inostranstvo gde je i zatekla vest o nesreći.

- I Dobrila koja je rodom iz prokupačkog sela Merovca bila je jako druželjubiva osoba. Udala se ovde u Kuršumliji i posle nekoliko privatnih smeštaja koje su promenili, ona i njen suprug koji je zaposlen u preduzeću „Planinka“ na pakovanju Prolom vode skrasili su se u jednoj od kuršumlijskih zgrada gde su bili jako omiljeni komšije – pričaju prijatelji bračnog para koji nije imao dece ali koji su se nadali potomstvu i boljem životu u novom stanu.

Foto: Printscreen Facebook

I Irena Veosvić je bila rodom iz Prokuplja ali udata u Kuršumliji gde su u jednom od kuršumlijskih naselja u ogromnoj porodičnoj kući uživali sa dvoje mališana od tri i pet godina.

Zato su danas svi koji su izjavljivali saučešće njenom suprugu Aleksandru ostajali nemi i sa suzama. U dnevnoj sobi gde je izložen sanduk sa njenim telom, uplakana rodbina i prijatelji daju podršku suprugu zaposlenom u ovdašnjem Domu zdravlja odk su mališane sklonili kod rodbine.Ipak, na zidu dnevne sobe crteći mališana posleveći majci sa naslikanim srcima i rečima ljubavi.

Irena je bila divna žena i majka. Iako prvih nekoliko godina braka nisu imali dece, ostvarili su se kao roditelji što ih je oboje usrećilo. I baš kada su trebali i mogli da žive u radosti i sreći porodičnog života, jedna nesreća promenila je sve - priča jedna od rođaka Vesovića odmahujući glavom u neverici zbog tragedije koja je juče ujutru šokirala celu Kuršumliju.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Iako istraga zbog čega je došlo do direktonog udesa autobusa Niš ekspresa koji je saobraćao iz Kuršumlije prema Nišu i kamiona Tutinskih registracija koji se kretao u suprotnom pravcu, odnosno zbog čega je autobus prešao na drugu stranu kolovoza, prva nezvanična verzija koja se mogla čuti jeste da je autobus proklizao zbog kišice koja je padala prethodne noći, a put na kojem se dogodio udes vodi nizbrdo do malog mostića isred kojeg su se sudarila dva vozila.

Vatra koja je prvo zahvatila kamion usmrtivši vozača Zihriju Košuta(35), oca troje male dece, prenela se odmah na autobus u kojem su pored vozača autobusa Siniše Mijajlovića(52) u požaru nastradale Irena i Jelica dok je Dobrila preminula na operacionom stolu u kliničko bolničkom centru u Nišu.

- Iako smo uz pomoć kolega izbavili ostale puntike vatra se tako brzo razbuktala tako da nesrećnim ženama nije bilo pomoći - pričaju radnici prokupačke policije Marko Milinčić (29) i Vladimir Savić (36) iz Kuršumlije koji su pomenutim autobusom išli na posao u Prokuplje.

Međutim, odmah za njima na mesto nesreće našli su se i Saša Vučković zaposlen na odeljenju kriminalističke tehnike u prokupačkoj stanici policije kao i Ninoslav Simonović šef odseka za strance u Prokuplju. Oni su svojim automobilima išli na posao i nakon što su videli sudar prišli su kolegama u izvlačenju putnika.

Saša koji je nosio jednog od onesvešćenih putnika bukvalno je zadobio opekotine po rukama ali nije mario za to - pričaju njegove kolege i naglašavaju da je ovaj trideset šestogodišnji policajac koji se istakao hrabrošću juče ujutru, zapravo u trenutku nesreće po treći put postao otac jer mu se supruga porodila u prokupačkoj bolnici.

SAHRANE

Jelica Radović i Irena Vesović biće sahranjene na groblju u kuršumlijskom naselju Kastrat. Irenino telo već je dopremljeno u porodičnu kuću u ovom naselju dok će se telo Jelice Radović dopremiti u kapelu kuršumlijske crkve svete Trojice u popodnevnim satima. Prema saznanjima „Novosti“ telo Dobrile Radovanović još uvek se nalazi u kapeli prokupačke bolnice, a ova medicinska sestra biće sahranjena na groblju u rodnom selu Merovac u prokupačkoj opštini.

Pročitajte još: ŠOKANTNI DETALJI nesreće kod Kuršumlije u kojoj je POGINULO PET OSOBA: Vozač Niš ekspresa tek mesec dana vozio autobus!

#Kuršumlija

#Sahrana

#dan žalosti

'