AKTUELNO

Nakon ovih reči majke svoje dece pristao je da dođe - pravo u smrt.

Na zahtev Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, sud je odredio pritvor do 30 dana Zoranu Dimiću (52) iz Subotice i Danijeli Đilasović (43) iz Beograda, zbog krivičnog dela teško ubistvo i saučesništvo u ubistvu Nemanje Grčića (37) iz Beograda.

Policija sumnja da je Danijela, koja sa Grčićem ima dvoje dece, već duži vremenski period planirala njegovu likvidaciju. To je navodno i realizovala, u četvrtak u privatnom apartmanu u Vrdniku, gde su nevenčani supružnici boravili dva dana.

Foto: Privatna arhiva

- Nejasno je još da li je Danijela zloupotrebljena u likvidaciji supruga, ili je ona htela da se prikrije iza kriminalnog miljea, koji je već pretio Nemanji - rekao je za Novosti izvor iz MUP.

Grčić, koji se dovodio u vezu sa grupom Alena Kurine, navodnog vođe najjačeg kriminalnog klana u Vojvodini, skrivao se tri meseca po Poljskoj. Prema rečima našeg izvora iz MUP, on je znao da je na meti jedne novosadske kriminalne grupe.

- Danijela ga je pozvala tvrdeći da je našla skrovito mesto, dalje od grada. Rekla mu je da neće biti primećen i da je tu bezbedan. Na sve to on je prelomio i odlučio da se vrati u Srbiju i vidi sa njom - priča izvor iz istrage.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

- Dok nije pozvala supruga da se vide, Danijela je već nekoliko puta boravila u tim apartmanima, često sa troje dece, ali je bila i sa ubicom.

Privatni smeštaj izolovan od puta, delovao je kao "idealno mesto" da se počini zločin.

- Ona mu je javila u kojoj će kolibi biti, i ostavila je odškrinuta vrata. Dok je Grčić ležao na krevetu, Zoran je upao u sobu, i porvali su se. Nakon toga je usledio pucanj iz pištolja sa prigušivačem - govori sagovornik Novosti.

#Irig

#Ubistvo

'