AKTUELNO

Tuga!

Dva osnovca i još jedan mališan predškolskog uzrasta, juče su ostali bez oca. Vozač kamiona Zihnija Košuta (34) iz sela Ribarići poginuo je kada je u suprotnu traku prešao i na njegovo vozilo naleteo autobus Niš-ekspresa na putu Kuršumlija-Prokuplje.

Vidi se i po Zihnijinim fotografijama na Fejsbuku da je istinski voleo porodicu, put pod točkovima i teškaša za čijim je volanom bio. O svojim najvažnijim trenucima u životu često je delio uspomene sa prijateljima na ovoj društvenoj mreži.

Bez kamiona nisu ni na more išli. Zihnija je sa prošlogodišnjeg letovanja podelio uspomenu sa sinom Ahmedom na plaži, gde se u pesku igraju sa plastičnim kamiončićem.

Foto: Printscreen Facebook/Zihnija Kosuta

- Ahmed i ja ni na more bez kamiona. Vozimo i po vodi čak - napisao je mladi otac.

Još su mnogi srećni trenuci sa suprugom i starije dvoje dece, ćerkom i sinom, koje je dočekao da isprati zajedno u osnovnu školu.

- Kakosaznajemo, vozač kamiona tutinskih registarskih oznaka koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći, otac je troje dece i živeo je u Ribariću kod Tutina. Poznat u svom kraju kao pošten, dobročinitelj, dobar radnik, otac, suprug, sin i brat, naš sugrađanin Zihnija Košuta, starosti 34 godine - piše Saznajemo.net i dodaju da je na profilu pre dva meseca podelio tužan snimak kako sin plače.

Ispod poslednje javne fotografije koju je podelio sa svojim "mercedesovim" kamionim i putničkim automobilom "audi", mnogi, čak i neznanci, kolege šoferi, opraštaju se od njega.

- Brate po veri, nisam te poznavao, ali jako sam tužan. Zbog tvoje porodice najviše. Bio si česti na poslu, putu. tražeći sudbinu i zaradu sebi i svojoj porodici - jedan je od komentara.

Podsetimo, u sudaru autobusa i kamiona na putu Kuršumlija-Prokuplje oko 6.45 sati juče dogodio se stravični sudar.

Policija i vatrogasci zatekli su pet ugljenisanih tela na mestu nesreće. Šest putnika je povređeno prebačeno je u lokalne bolnice.

Poginuli su Siniša Mijailović, Irena Vesović, Dobrila Radovanović, Zihnija Košuta i Jelica Radović.

#Kuršumlija

#Saobraćajna nesreća

#Smrt

'