AKTUELNO

Siniša Mijailović, Irena Vesović, Dobrila Radovanović, Zihnija Košuta i Jelica Radović izgubili su život u stravičnom udesu kamiona i autobusa do kog je došlo oko 6:45 sati na putu Kuršumlija-Prokuplje.

Policija i vatrogasci na mestu nesreće su zatekli ugljenisana tela. Poginuli su vozači autobusa Siniša Mijailović i vozač kamiona Zihnija Košuta, kao i tri putnice, od kojih su dve medicinske sestre, a šest povređenih putnika prebačeno je u lokalne bolnice.

Sudar se dogodio kada su se kod mesta Barlovo sudarili autobus "Niš ekspresa", kojim je upravljao Mijajlović i kamion sa prikolicom. Autobus je išao ka Prokuplju i u jednom trenutku prešao je na suprotnu stranu kolovoza i direktno udario u kamion.

Mijailović ima 52 godine i živeo je u Pretrkovcu u opštini Ražanj. Zihnija Košuta (34) je iz Tutina, a sve tri poginule putnice, Irena Vesović (52), Dobrila Radovanović (50) i Jelica Radović (64), živele su u Kuršumliji.

Košuta je iza sebe ostavio suprugu i dvoje dece, a na Fejsbuku je najčešće objavljivao fotografije kamiona i situacije sa graničnih prelaza.

Koliko mu je kamion značio, najbolje pokazuje jedna fotografija sa letovanja, gde je sa sinom na plaži i igraju se kamionom, a uz koju je ostavio komentar da ni ne more ne ide bez vozila.

Povrh svega, i njegova poslednja objava na Fejsbuku, o pre nekoliko dana, takođe je bila vezana za kamione.

Irena Vesović preminula je na licu mesta, a njeno telo vatrogasci su pronašli u autobusu. Irena Vesović je majka dvoje dece, a radila je kao medicinska sestra.

Ni njena koleginica Dobrila Radovanović, medicinska sestra iz Prokuplja, nije preživela stravičan udes. Ona nije preminula na mestu nesreće, već u Urgentnom centru gde je primljena sa ozbiljnim povredama.

- Medicinska sestra iz Prokuplja, naša koleginica, primljena je u Urgentni centar u 11.50 časova. Odmah je odvedena u operacionu salu gde ju je čekao ceo operativni tim. Bili smo spremni da svaki minut ukrademo jer smo očekivali krvarenje i znali smo da je povreda bila pet sati pre toga. Radilo se o teškim povredama unutrašnjih organa sa velikim krvarenjem. Ekipa je pokušala sve, ali posle kratkog vremena došlo je do smrti na operacionom stolu. Nama je uvek teško kada izgubimo pacijenta. Ali, ovde i pored dobre komunikacije i brzog dočeka pacijenta nije moglo da se pomogne jer veliko krvarenje zahteva brzu intervenciju, a dosta je prošlo od povrede. Nažalost, naša koleginica je preminula, saopštio je prim. dr Miodrag Lazić.

Dva brata R.V. (58) i R.V. (57), koji su takođe prebačeni u Niš, stabilizovani su i nisu bili životno ugroženi u vreme davanja izveštaja. R.V. (58) je zadobio povredu leve potkolenice i desnog kolena. Prema rečima dr Lazića trenutno je pripremi i biće operisan u narednih sat ili dva.

#Kuršumlija

#Nesreća

'