AKTUELNO

Na licu mesta pronađena su četiri ugljenisana tela.

Medicinska sestra Dobrila Radovanović (50), koja je primljena u KC Niš sa teškim povredama i krvarenjem nakon stravične nesreće kod sela Barlovo, preminula je u toku operacije, saopštio je direktor UC KC Niš, Miodrag Lazić.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Dobrila je druga medicinska sestra koja je poginula u ovoj nesreći. Telo njene koleginice, Irene Vesović (43), koja je preminula na licu mesta, vatrogasci su pronašli u autobusu. Irena Vesović je majka dvoje dece.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Stravičan sudar autobusa Niš ekspresa i kamiona koji je vozio na relaciji Minhen-Kosovo dogodio se rano jutros na magistralnom putu Niš-Priština. Autobus je iz nepoznatih razloga prešao u suprotnu traku i zakucao se direktno u kamion i odmah se zapalio.

Ono što je do sada sigurno poznato jeste da su u užasnom direktnom sudaru kamiona i autobusa stradala oba vozača ovih vozila. U autobusu su odmah pronađena još dva ugljenisana tela putnika.

- Pacijentkinja je primljena u 11.50 časova u Urgentni centar KC Niš. Do sada su se lekari borili i uprkos svim naporima, mogli smo samo da konstatujemo smrt - rekao direktor Kliničkog centra u Nišu, prof. dr Zoran Radovanović.

Prim. dr Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra istakao je da je opetativni tim niških lekara sačekao dolazak najteže povređene putnice i da je odmah uvedena u operacionu salu, ali da nisu uspeli da joj spasu život jer su povrede bile preteške.

D.R. (50), medicinska sestra iz Prokuplja, naša koleginica, primljena je u Urgentni centar u 11.50 časova. Odmah je odvedena u operacionu salu gde ju je čekao ceo operativni tim. Bili smo spremni da svaki minut ukrademo jer smo očekivali krvarenje i znali smo da je povreda bila pet sati pre toga. Radilo se o teškim povredama unutrašnjih organa sa velikim krvarenjem. Ekipa je pokušala sve, ali posle kratkog vremena došlo je do smrti na operacionom stolu. Nama je uvek teško kada izgubimo pacijenta. Ali, ovde i pored dobre komunikacije i brzog dočeka pacijenta nije moglo da se pomogne jer veliko krvarenje zahteva brzu intervenciju, a dosta je prošlo od povrede. Nažalost, naša koleginica je preminula, saopštio je prim dr Lazić.

Foto: MUP Srbije

Dva brata R.V. (58) i R.V. (57), koji su takođe prebačeni u Niš, stabilizovani su i nisu bili životno ugroženi u vreme davanja izveštaja. R.V. (58) je zadobio povredu leve potkolenice i desnog kolena. Prema rečima dr Lazića trenutno je pripremi i biće operisan u narednih sat ili dva.

- Pacijent je vitalno stabilan, životno neugrožen. Njegov rođeni brat V.R. (57) je primljen na intenzivnu negu Klinike za anesteziju na neurohirurško odeljenje zbog preloma lobanje. Ima i prelom rebara sa leve strane, ali je stabilan. Trenutno nije za operativni rad, i nalazi se na intenzivnoj terapiji - ističe dr Lazić.

Pročitajte još: 'ČULA SU SE ZAPOMAGANJA I JAUCI, TRČAO SAM KROZ VATRU DA IH SPASIM' Ispovest Radojice koji se zadesio na mestu STRAVIČNE TRAGEDIJE i spasao šestoro iz AUTOBUSA SMRTI! (FOTO+VIDEO)

#Kuršumlija

#Smrt

#Tragedija

'