AKTUELNO

Ovim ubistvom nastavljen je rat crnogorskih kriminalnih klanova, koji u crnogorskom podzemlju besni od kraja 2014. godine. U tom ratu ubijeno je oko 30 ljudi.

U Kotoru je sinoć ubijen Veselin Vesko Vukotić (61), otac navodnih šefova škaljarskog kriminalnog klana, a prema prvim informacijama policije ovo je delo profesionalnog ubice.

Ubistvo Veselina Vukotića do te mere je dobro isplanirano da će policiji biti veoma teško da egzekutoru uđu u trag, prenose crnogorski mediji.

Foto: Tanjug

Za sada je poznato da je ubica na glavi imao kačket i saučesnika koji mu je pomogao posle ubistva.

Uprava policije je saopštila sinoć da intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja, ali nije saopštila iz kog oružja je Vukotić usmrćen.

"Pobeda", pozivajući se na saznanja iz istrage, piše da je reč o automartskom oružju, a "Dan" da se radi o pištolju sa prigušivačem.

Način na koji je počinjen ovaj zločin upućuju na to da je ubica pratio Veska Vukotića i da je dobro znao njegove navike i kretanje.

S obzirom na način na koji je zločin počinjen, sve ukazuje na to da se radi o profesionalnom ubistvu, koje je detaljno isplanirano, a u prilog tome govori i podatak da ubica nije ostavio tragove, piše "Pobeda".

Policija je odmah stigla na mesto ubistva i blokirala čitav grad. Pretresano je svako vozilo i svi prolaznici. Na više lokacija zaustavljana su sva vozila, i stvorile su se kilometarske kolone.

Inspektori su izvodili sve osobe iz automobila, koje su detaljno pretresane, kao i vozila.

#Crna Gora

#Policija

#Ubistvo

'