AKTUELNO

Oproštajni govor rasplakao sve na sahrani. Jecaji parali nebo.

Iva Mamutović(19) sahranjena je u danas na lokalnom groblju u selu Kočane kod Doljevca.

Nastradala devojka ispraćena je uz bele ruže i balone koje su nosili njeni drugovi iz razreda i odeljenja IV/4 Gimnazije "9.maj" u Nišu. Poslednjem ispraćaju prisutvovalo je celo Kočane i mnogobrojni prijatelji i rođaci iz Doljevca i Niša.

Iva Mamutović poginula je u subotu oko 19 sati dok je snimala video sa još dvojicom prijatelja u Čarnojevićevoj ulici u Nišu. Njih troje su bili na krovu zgrade kada je Iva pošla unazad, ali nije dobro procenila gde je ivica zgrade pa je pala sa visine od oko 15 metara.

Majka Irena, otac Ivica i brat Filip, skrhani od bola u njenoj rodnoj kući nisu mogli da zaustave suze kada je jedna od učenica IV/4 pročitala poslednji pozdrav preminuloj drugarici koja je po rečima mnogih bila ispred svog vremena.

Foto: Printscreen Facebook

Draga naša Iva, ti bi rekla "ćutanje je izazov", ali mi sada ne želimo da ćutimo. Želimo da pričamo o tebi kada ne možemo sa tobom. Imala si poseban stil koji si tako smelo i zrelo nosila da ti je stajao kao saliven. Svako ko bi malo dublje zašao u tvoju dušu video bi koliko je blaga tu sakriveno. U sebi si nosila savršeni univerzum o kome si ceo život maštala. I nisi bila sebična. Dozvoljavala si da se svako upozna sa tim univerzumom i sa svim njegovim čarima i lepotama. Tvoje reči su zvučale kao poezija zbog toga što si i ti sama bila takva. Imala si svoje stavove kojih si se čvrsto držala jer kao što si i sama govorila "Imajte svoje ja. Morate verovati u svoju ličnost jer ako ona nije jaka, nećete znati ko ste". I kakva god situacija bila, ti nisi bila sklona lažima. Uvek si govorila ono što si mislila. Hvala ti što si ušla u naše živote i poklonila nam bar ovo lepo sećanje na tebe. Što si uvek bila dobar drug i što si uvek iskreno volela da pomogneš. Mi te nikada nećemo zaboraviti. Čuvaćemo te u našim srcima kako bi sa nama večno živela. Tvoja stolica u učionici te uvek čeka, da zajedno završimo srednju školu i proslavimo maturu. Ti si deo našeg tima. Za tebe ne postoji kraj. Samo večnost. Volimo te i uvek ćeš nam nedostajati. šaljemo ti poslednji pozdrav i hiljadu poljubaca pa se vidimo negde gore

Foto: Printscreen Facebook

U povorci nakon opela sveštenika u dvorištu kuće, mnogi su komentarisali da je prerana smrt Ive Mamutović veliki gubitak za porodicu i bližnje.

#Sahrana

'