AKTUELNO

Plakalo je i nebo nad Srpcem za mladom Ilijanom od koje se dirljivim pismom oprostilo i Folklorno udruženje građana "Motajički vuk" iz Sitneša čiji je ona bila dugogodišnji član

Ovaj zločin izazvao je veliku žalost i osudu u srbačkoj opštini jer se radi o majci dvoje dece, kojoj se muž nalazio na privremenom radu u inostranstvu.

Suze, jecaji i plač. Plakalo je i nebo nad Srpcem za mladom Ilijanom od koje se dirljivim pismom oprostilo i Folklorno udruženje građana "Motajički vuk" iz Sitneša čiji je ona bila dugogodišnji član.

-Kao što si bila brižljiva majka svojoj deci, tako si i nas u društvu smatrala svojom decom, ohrabrivala, pomagala i bodrila i jednako se radovala našim uspesima do poslednjeg dana. Zbog toga ćeš ostati u trajnom sećanju članova našeg društva - kaže se u oproštajnom pismu. Pogrebni obred obavilo je više pravoslavnih sveštenika sa proto-namesnikom Željkom Sarićem.

Na Fejsbuk stranici društva osvanuo je veliki broj komentara u kojima članovi, ali i prijatelji tuguju ua Ilijanom, ali i osuđuju krvnički potez njenog svekra.

Neđeljko Popadić je svoju snaju ubio u nedelju oko 20 časova, a potom se sam prijavio policiji. Motiv ovog zločina još se zvanično ne zna, ali se nezvanično govori da je porodičnoj tragediji predhodila svađa.

Prema izjavama komšija, Ilijana je imala nameru da sa ćerkom Margaretom, koja je pri kraju studija za fizioterapeuta i radne terapije na univerzitetu Aperion u Banjaluci i sinom Nedeljkom-Jeftom, učenikom srbačke Gimnazije, nakon škole ode u Nemačku kod supruga Drage.

Javni tužilac je za Neđeljka Popadića zatražio jednomesečni pritvor.

#Sahrana

#Ubistvo

'