AKTUELNO

Komšije otkrile strahote iz Snežaninog braka sa Goranom.

Snežana Maćić (51) iz Užica preklana je u utorak ujutro u podrumu zgrade u kojoj je živela, a nepun sat kasnije u selu Gorjani pronađen je Goran Maćić (57), obešen na imanju njihove ćerke i zeta. Prvi rezultati istrage pokazuju da se, najverovatnije, radi o ubistvu i samoubistvu.

Tragedija se dogodila juče, oko šest ujutro, u Nemanjinoj 90, u Užicu.

Snežana je juče ujutro pozvala taksi da je odveze na posao. Kada je dobila obaveštenje da je vozilo ispred zgrade, ona je izašla iz stana i stepenicama krenula ka izlazu. Međutim, njen bivši suprug je stajao na stepeništu kod podruma i čim mu se približila, nasrnuo je na nju i odvukao je u podrum.

- Taksista je čekao ispred zgrade neko vreme, ali Snežane nije bilo. Ona je gotovo svakodnevno pozivala taksi i svi vozači te firme su je poznavali. Taksista je tada preko centrale pozvao Snežaninu porodicu da bi je obavestio da je stigao i da već neko vreme čeka - kaže izvor iz istrage i dodaje da su kod nje u stanu bili rođaci iz Beograda, koji su rekli taksisti da je ona izašla iz stana nekoliko minuta pre njegovog poziva.

- To im je odmah bilo sumnjivo, pošto je Snežana izašla iz stana, a nije se pojavila ispred zgrade. Tada je Snežanina koleginica javila da nje nema na poslu. Ubrzo je obaveštena i policija, koja je na stepeništu koje vodi do podruma zatekla krvave tragove. Vrata su bila zaključana, pa su pozvali vatrogasce. Dok su obijali vrata, primetili su Snežanine naočare i šnalu za kosu. Ubrzo je u podrumu zatečeno njeno telo s modricama i velikom ranom na vratu. Pored Snežane bio je i krvav nož - kaže izvor.

Policija je odmah krenula u potragu za Goranom jer ga je Snežana nedavno prijavila za nasilje u porodici. - Goranovo telo pronađeno je obešeno u selu, u pomoćnom objektu - kaže izvor iz istrage.

Komšije kažu da je Snežana nedavno napustila Gorana i da je podnela tužbu za razvod braka. Prijavila ga je i za nasilje u porodici, zbog čega mu je naređeno da se hitno iseli iz stana, a povrh toga mu je bilo zabranjeno da joj prilazi.

- Čula sam da mu je policija, odmah posle Snežanine prijave, oduzela lovačku pušku. Ona je želela da se razvede od njega, podnela je i zahtev za razvod. Možda su se već i razveli, nisam sigurna - kaže komšinica ubijene žene i dodaje da su Snežana i Goran iza sebe ostavili ćerku.

U višem javnom tužilaštvu kažu da je naložena obdukcija oba tela. Očekuje se da će ovi nalazi i DNK tragovi s odeće potvrditi da je reč o ubistvu i samoubistvu. Tužilaštvo je vodilo postupak protiv Gorana zbog pretnji koje je upućivao Snežani tokom brakorazvodne parnice. Tada su određene hitne mere zabrane prilaska i komunikacije, koje su istekle 21. marta.

#Samoubistvo

#Ubistvo

'