AKTUELNO

Neutešni otac Nikola glasno je plakao grleći suprugu Anamariju i stiskajući je uz sebe.

Devojčica Lea Ficker (2), koja je tragično izgubila život u utorak kada je upala u nedovršenu septičku jamu u kojoj se nalazila voda, juče je u prisustvu najmilijih sahranjena na mesnom groblju u Velikoj Gredi kod Plandišta. Baka, kojoj je unuka umrla na rukama, nije prisustvovala sahrani zbog teškog psihičkog stanja.

Tačno u podne počelo je opelo u kapeli, a neutešni roditelji se nisu odvajali od belog sanduka prekrivenog cvećem. Okupljena rodbina, prijatelji i komšije, prethodno su pokušavali da nađu reči utehe za roditelje, ali ih nisu pronalazili.

Muklu tišinu remetili su jecaji i glas sveštenika. Komšije su komentarisale da je ovo tragedija kakvo selo ne pamti.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Ne pamtimo da se ovako nešto dogodilo u selu. Da se dete udavi dok se igralo u dvorištu… Roditelji Nikola i Anamarija vredni su i radni ljudi. Lepo su vaspitali svoju decu i trudili su se da im obezbede bolji dom i bolju budućnost - rekla je njihova komšinica.

Tužna povorka se iz kapele uputila ka seoskom groblju. Beli sanduk su na kolicima gurali najbliži, a odmah za kovčegom išli su neutešni Leini roditelji, pridržavajući jedno drugo. Muklu tišinu remetili su jecaji dok je kolona pešačila dva i po kilometara do groblja.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Ispred groblja, meštani su čekali tužnu povorku kako bi se oprostili od malene devojčice. Tišinu je prekinuo sveštenik, koji je izgovarao molitvu. Kada je sanduk sa telom devojčice položen u raku, otac nije izdržao i glasno je zajecao. Za to vreme, sveštenik je bacio grumen zemlje, a zatim se oprostio od malog anđela. Neutešni otac Nikola glasno je plakao, dok je suprugu Anamariju grlio i stiskao uz sebe.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Baka ne zna da je Lea sahranjena

Baka u čijem je naručju izdahnula mala Lea, zbog stanja u kojem se nalazi nije prisustvovala sahrani svoje mezimice.- Nisu smeli da je puste iz bolnice. Ona je u teškom stanju i ne zna da je Lea juče sahranjena - navodi izvor.

Tragedija se dogodila u utorak, 12. marta, u dvorištu porodične kuće Flicker, kada se devojčica neopaženo iskrala iz kuće, u kojoj se nalazila njena baka. Oko 14 sati, devojčica je upala u septičku jamu, a ubrzo je njena baka shvatila da je nema. Baka je čuvala nju i njenog blizanca, dok su njihovi roditelji bili kod lekara sa drugo dvoje dece.

- Baka od šoka doživela nervni slom. Devojčicu je izvukla iz jame, a onda ju je stegla u naručju, iako je devojčica krkljala i davala znake života. Komšije nisu mogle da joj otrgnu dete iz ruku da bi joj pomogle, a Hitna pomoć je bez uspeha pokušala da je povrati u život. Baka je smeštena u psihijatrijsku kliniku - navodi jedan od komšija iz Velike Grede.

#Sahrana

#devojčica

'