AKTUELNO

Njoj je određeno zadržavanje do 48 sati, a sumnjiči se da je počinila teško ubistvo za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora.

Živadinka Stojković (23) iz Mustapića kod Kučeva uhapšena je zbog sumnje da je ugušila svog četvoromesečnog sina L. V, u porodičnoj kući u ovom selu, dok je njen suprug Ljubiša V. (47) bio u bolnici.

Njoj je određeno zadržavanje do 48 sati, a sumnjiči se da je počinila teško ubistvo za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora.

Pozvala rođaku

- Živadinka je u jutarnjim časovima u potpunom rastrojstvu pozvala rođaku i rekla joj da njena beba ne diše, kao i da će se ona zbog toga ubiti. Preplašena rođaka odmah je alarmirala policiju, koja je u kući u kojoj je Stojkovićeva živela pronašla mrtvu bebu s vidljivim povredama, ali majke nije bilo. Posle potrage, ona je pronađena i privedena u policijsku stanicu - objašnjava sagovornik iz istrage i nastavlja:

- Sumnja se da je nesrećna žena patila od teškog oblika postporođajne depresije, jer je prošle godine zadesila još jedna tragedija. Naime, mali L. V. je rođen iz blizanačke trudnoće, ali je druga beba preminula dok je Živadinka bila u devetom mesecu, pa je rođena mrtva. Dečak je rođen zdrav i došao je kući s majkom - objasnio je izvor, dodavši da će Stojkovićeva biti saslušana u Višem tužilaštvu u Požarevcu.

Prema rečima našeg sagovornika, telo mališana pronađeno je u kolicima.

- Beba je bila u dečjim kolicima, sama u kući. Navodno, Živadinkin suprug dan ranije je otišao u bolnicu, a nju ostavio samu s detetom u Mustapiću - rekao je izvor.

Hronologija slučajeva čedomorstva:

novembar 2018 - Ivana M. (29) iz Leskovca, koja se lečila od postporođajne depresije, bacila svog tromesečnog sina s terase porodičnog stana u Ulici vojvode Mišićaseptembar 2015 - Tanja Lakić Mahud ubila je svoju osmomesečnu ćerku metadonom, a potom leš bacila u kesu za đubre i izbacila na terasu stana na Vračaru maj 2012 - Slađana J. (26) izbola je nasmrt svoju četrdesetodnevnu bebu u porodičnom stanu u Banatskoj ulici u Zemunu. Navodno, ona je sina najpre podojila, pa ga ubila dok je suprug spavao u drugoj sobi april 2012 - Milena S. (26) iz sela Pejkovca kod Žitorađe s više uboda usmrtila je 13-mesečnu ćerku, a potom pokušala da se ubije. Devojka je posle tri meseca preminula u zatvorskoj bolnici oktobar 2010 - Branislava J. (29) u naselju Kaluđerica udavila je u kadi svoju desetomesečnu ćerku K. J., a potom ispričala da se beba sama utopila tokom kupanja

Siroče

Kako pričaju komšije ove porodice, Živadinka nema roditelje i mnogo se namučila u životu.

- Koliko mi znamo, ona je neko vreme bila u domu, pa je onda došla u jednu hraniteljsku porodicu iz našeg sela. Upravo tu je i upoznala Ljubišu, s kojim već dve godine nevenčano živi. On je poznat po tome da voli da popije, a prekjuče ga je jedna komšinica odvezla u požarevačku bolnicu. Ne znamo kad je jadna beba nastradala, možda se to desilo i odmah po njegovom odlasku - ispričale su šokirane komšije ove porodice:

- Kivni smo što niko od nadležnih nije reagovao, jer svi znaju da je Živadinka na nivou deteta i da nije bila sposobna sama da brine o bebi, a Ljubiša voli da pije - kazale su komšije.

#Dete

#Ubistvo

'