AKTUELNO

Osuđen na sramno malu kaznu.

Čanadi Čuke (30) iz Gunaroša kod Bačke Topole osuđen je na 10 godina zatvora za teško ubistvo svoje devojke Blanke Kemeveš (25) iz Čantavira, sela kod Subotice, u Segedinu. On je Blanku ubio 1. januara 2018. godine u Segedinu, nakon dočeka Nove godine, i od tada se nalazi u zatvoru u Mađarskoj.

U toku suđenja i završnoj reči rekao je da se kaje i da bi učinio sve kada bi mogao da vrati tok događaja. Kasacioni sud potvrdio je odluku prvostepenog suda i on će služiti kaznu narednih 10 godina.

Kako prenose mađarski mediji, do svađe između njih dvoje je došlo u stanu u Saćmazi ulici nakon proslave dočeka Nove godine. Najverovatnije da je mladić ubio jer je ona želela da prekine vezu sa njim zbog preteranog konzumiranja alkohola.

Foto: Pixabay.com

Istragu o ovom zločinu vodio je policijski štab Čongrada, okruga kojem pripada grad Segedin, pod nadzorom glavnog tužioca Županije Čongrad. Ubici je pritvor nakon hapšenja bio određen i produživan zbog opasnosti od bekstva iz države u kojoj je izvršio zločin.

Čuke i njegova devojka su iz Srbije u Segedin doputovali dva dana pre ubistva, 30. decembra. Bili su smešteni u stanu koji je u vlasništvu žrtvinih rođaka. Na doček su otišli sa prijateljima i mladić se napio.

Navodno, po povratku u stan devojka je rekla da zbog alkohola želi da prekinu vezu. Čuke je to prihvatio i zaspao. Kada se probudio počeo je da je davi i glavu joj udara u zid. Od zadobijenih povreda Blanka je ubrzo preminula.

Ubica je pokušao sebi da prereže vene, ali se predomislio i zatražio je pomoć od komšije, koji je pozvao hitnu pomoć i policiju.

Foto: Pink.rs

Njih dvoje su bili u vezi oko dva i po meseca. Važili su za skladan par i oni koji su ih poznavali su rekli da ništa nije moglo da nasluti tragediju.

U zgradi u kojoj je Čuke ubio Blanku samo nekoliko sati nakon dočeka Nove godine, komšije su rekle da ih nikada ranije nisu primetili, ali da znaju da je par napustio stan u toku prepodneva i da su se svađali ispred zgrade.

Nesrećna devojka iz Čantavira bila je ponos roditelja, sestre i prijatelja. Bila je omiljena u društvu. Njen dečko ubica do tada je važio je za mirnog mladića zbog čega su svi koji su ih poznavali i dalje u neverici da je njihova veza mogla da završi tragično.

- Izlazili su i provodili se. Viđao sam ih na svirkama u Bačkoj Topoli. Blanka je bila divna i pozitivna devojka. Duša nas boli zbog njene tragične sudbine. Ovo nije smelo da se dogodi. Pričaju da je zadavio zbog ljubomore, ali se to kao motiv uopšte ne poklapa sa našom slikom o njima - pričali su u Čantaviru.

Meštani pričaju da je do svađe došlo zbog ljubomore.

- Bila je prelepa devojka, kažu da ju je ubio iz ljubomore, ali niko ne može da tvrdi šta se zaista desilo - pričali su meštani Čantavira u šoku zbog strašnog gubitka.

#Presuda

#Smrt

#Žurka

'