AKTUELNO

Marina Savić tražila je novac na zajam, pa kad ju je nesrećna žena odbila, razbesnela se i napala je.

Presuda Višeg suda kojom je optužena Zaječarka osuđena zbog ubistva Mirjane Kostić preinačana je nakon žalbenog postupka.

Apelacioni sud u Nišu smanjio je kaznu Marini Savić (36) iz Zaječara, koja je u aprilu 2017. godine sa više od 30 uboda nožem iskasapila svoju prijateljicu Mirjanu Kostić (49), i osudio je pravosnažno na 12 godina zatvora.

Ovom odlukom, Apelacioni sud je preinačio presudu Višeg suda, kojom je Savićeva bila osuđena na maksimalnih 15 godina zatvora i izrekao joj kaznu manju za tri godine.

Podsetimo, zločin koji je šokirao Zaječar dogodio se pre skoro dve godine, kada je ugljenisani leš Mirjane Kostić izvučen iz njenog stana u kom je buknuo požar. U prvi mah se verovalo da je nesrećna žena stradala od vatrene stihije, ali je obdukcija pokazala da je usmrćena sa više uboda kuhinjskim nožem.

Komšija pokojnice je imao sigurnosnu kameru ispred svojih vrata, pa je policija videla kako neposredno pre požara iz stana nastradale žene izlazi Marina Savić.

- Savićeva je u početku negirala da je počinila ubistvo, ali je pred dokazima priznala. Ona je, navodno, došla kod Kostićeve i tražila joj novac na zajam, ali joj je nesrećna žena odgovorila da nema novac, nakon čega je došlo do svađe. U jednom trenutku Marina je pobesnela, dohvatila nož i počela da ubada Mirjanu, tražeći da joj prizna gde drži novac - ispričao je nakon zločina izvor.

Kostićeva je počela da zapomaže, ali je Savićevu to još više razbesnelo, pa je nastavila da je ubada nožem. U tom trenutku je sa šporeta, na kojem je Mirjana kuvala ručak, ispao žar i pao na tepih, a vatra se ubrzo proširila po celom stanu.

Teško ranjena Mirjana nije uspela da pobegne. Vatra joj je zahvatila više od 80 odsto tela i nanela joj opekotine drugog i trećeg stepena, od kojih je, uprkos brzoj intervenciji vatrogasaca, preminula u zaječarskoj bolnici.

#Ubistvo

#Zaječar

#Zločin

'