AKTUELNO

Lokaciju na kojoj se S. S, za kog se sumnja da je ispalio hice u advokata, skriva navodno je otkrila njegova verenica, i to na društvenim mrežama!

Istražitelji veruju da je muškarac koji je prošlog leta izrešetao Dragoslava Mišu Ognjanovića, nakon zločina bio na meti egzekutora, ali da je napad preživeo, a potom pobegao iz Srbije. Ubica poznatog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57) najverovatnije se krije u Španiji.

Lokaciju na kojoj se S. S, za kog se sumnja da je ispalio hice u advokata, skriva navodno je otkrila njegova verenica, i to na društvenim mrežama!

- Očekuje se da uskoro bude podneta krivična prijava i da se na njoj nađu imena najmanje dvojice izvršilaca, od kojih je jedan napustio Srbiju posle napada koji je i sam preživeo u Beogradu. Saučesnik u zločinu, prema do sada raspoloživim dokazima, najverovatnije je brat jednog pokojnog vođe navijača - objašnjava izvor upućen u istragu.

Kako navodi, drugi osumnjičeni je dostupan pravosuđu.

- Osumnjičeni za likvidaciju saslušan je posle napada na njega koji se dogodio u avgustu prošle godine, desetak dana posle ubistva advokata. Međutim, on je tada rekao da ne zna ko bi želeo njegovu smrt, ali je verovatno ubrzo pobegao iz Srbije - dodaje sagovornik.

Prema njegovim rečima, s obzirom na to da prikupljanje dokaza i sva neophodna veštačenja nisu bili završeni, nije bilo osnova da mu se zabrani izlazak iz zemlje.

- O njemu se praktično ništa nije znalo sve dok njegova verenica na društvenim mrežama nije objavila zajedničku fotografiju iz Španije i obelodanila da su se venčali. Međutim, fotografiju je brzo povukla sa mreže i napisala da ipak nije udata i da nikada i nije bila - navodi sagovornik i ne isključuje mogućnost da su se supružnici rastali baš zbog toga što je supruga otkrila njegov lik na fotografiji, ali i lokaciju na kojoj se S. S. nalazi.

Foto: Printscreen Instagram

Sumnja se da je muškarac koji stoji iza likvidacije Ognjanovića, Strahinja Stojanović (29), mladić pod čiji je "audi" prošle godine postavljena bomba, međutim on je samo nekoliko sekundi pre toga izašao iz vozila, a u eksploziji je teško povređena njegova devojka, misica Marblje, Olac Bilbao.

Foto: Printscreen Facebook

Mediji su ranije objavili da je Ognjavović u mesecima pre ubistva sumnjao da ga Stojanović i još jedna osoba prate. Prijateljima je, kako saznaju mediji, Ognjanović imenovao obojicu.

Policija je, prema nezvaničnim informacijama, ove podatke imala od početka i oni su bili osnov za nekoliko pravaca istrage.

Ko je Strahinja Stojanović?

O Strahinji Stojanović su mediji pisali kao o bliskom saradniku klana Šaranović, čiji su članovi važili za najveće neprijatelje Luke Bojović, koga je poznati advokat zastupao u procesima.

Kao drugog "pratioca" Ognjanović je navodno imenovao mlađeg brata jednog od vođa navijača, policijskim i sudskim organima poznatog po izvršenju više krivičnih dela.

- Policija je u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sakupila dovoljno dokaza za podnošenje krivične prijave protiv ove dvojice. Iako mnogo činjenica ukazuje na to da je jedan od imenovanih direktni izvršilac Ognjanovićevog ubistva, a da je ovaj drugi bio "logistička podrška", ne isključuje se mogućnost da su obojica pomagala nekoj trećoj osobi u ubistvu. Policija želi da bude sigurna da je skupila dovoljno jake dokaze pre nego što podnese krivičnu prijavu - navodi sagovornik blizak istrazi.

Samo 14 dana od ubistva Ognjanovića, u zemunskom naselju Galenika, eksplodirala je bomba koja je bila postavljena pod Stojanovićev auto, prilikom čega je povređena španska misica, koja je bila u vezi sa Stojanovićem, dok je on ostao nepovređen i potom je dao izjavu policiji.

Da li je za napad optužio pripadnike Lukine grupe i da li je bio ispitivan o ubistvu Ognjanovića, ostala je nepoznanica za javnost.

Foto: Tanjug

Drugi za koga je Ognjanović rekao da ga je pratio i u koga je sumnjao da mu nešto sprema bio je, prema nezvaničnim informacijama, brat sada pokojnog vođe navijača. Iako je protiv njega 2012. godine bila podignuta optužnica za pokušaj ubistva, nedozvoljeno nošenje oružja i nasilničko ponašanje, on je prvostepeno oslobođen optužbi. Ovu presudu ukinuo je drugostepeni sud 2014. godine, a u julu 2015. godine postupajući tužilac je obavestio sud da obustavlja istragu protiv njega.

Podsećanja radi, Dragoslav Ognjanović je ubijen 28. jula u haustoru zgrade na Novom Beogradu u koju se nekoliko meseci ranije uselio sa suprugom Sanjom Papić i detetom.

U trenutku kada je kročio u mračni haustor bio je sa sinom Petrom (27), sa kojim je prethodno boravio u restoranu u centru Beograda. Maskirani napadač je ispalio nekoliko hitaca u Ognjanovića, dok je jedan ranio i sina Petra u šaku.

#Dragoslav Ognjanović

#Misica

'