AKTUELNO

U prostorijama AMSS u Ruzveltovoj ulici u Beogradu, oko 14 sati i 40 minuta, generalni sekretar te organizacije Predrag Đurđev(43) ispalio je veći broj metaka iz pištolja u predsednika AMS Mirka Butuliju(42).

Tom prilikom Butulija je zadobio teške telesne povrede i privatnim vozilom prebačen je na reanimaciju u UC. Butulijina smrt konstatovana je u 15.25h. Đurđev je izvršio samoubistvo u Butulijinoj kancelariji, ispalivši metak sebi u glavu iz pištolja u legalnom posedu.

Pre tragedije predsednik i generalni sekretar imali su sastanak, zbog internih problema koji su u okviru AMSS postojali između Đurđeva i jednog od direktora te organizacije. Butulija je u svojoj kancelariji pokušao kroz razgovor sa Đurđevim da razreši problem dvojice kolega.

Foto: Pink.rs

Međutim, Đurđev je u jednom trenutku počeo da viče, a zatim je bez upozorenja izvadio pištolj i odmah počeo da puca.

Foto: Pink.rs

Mirko Butulija se na čelu AMSS nalazio od jula 2014. godine i za vreme njegovog mandata Auto-moto savez doživeo je najveći procvat. Butulija je prvi čovek sa Balkana koji je postao član Upravnog odbora FIA Regije 1, jedne od četiri regije koje čine Međunarodnu automobilsku federaciju (FIA), koja obuhvatajući nacionalne automobilske organizacije iz zemalja Evrope, Afrike i Bliskog Istoka ujedno čini i najveću regiju ove federacije.

Foto: Promo/AMSS

Butulija, koji je rođen 19. septembra 1976. godine, bio je uzoran, mlad poslovni čovek, rado viđen u poslovnim krugovima, čovek od reči i poverenja, koji je postigao brojne uspehe u Srbiji i svetu, i svuda bio priznat i cenjen.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Bio je predsednik rukometnog kluba Crvena zvezda, koji je postavio na zdrave noge. Sportski savez Srbije izabrao je 2018. godine Butuliju za potpredsednika svoje Skupštine. Zahvaljujući njemu u Zrenjanin je posle 15 godina vraćeno takmičenje u moto-sportu "Velika nagrada Zrenjanina" i napravljena je nova staza za trke, ali je i u Kruševcu otvorio šampionat u moto-krosu.

Takođe, zahvaljujući njemu srpski motciklisti su postigli uspeh na najzahtevnijoj, najtežoj i najprestižnijoj trci motociklista na svetu, "24 sata Le Man" u okviru Svetskog šampionata "24 Heures Moto".

U saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP i JKP Parking servis, a uz podršku Asocijacije tehničkih pregleda vozila, AMŠ na čelu sa Butulijom organizovao godinama i besplatne akcije "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo". Butulija je nebrojano puta apelovao na vozače i sve učesnike u saobraćaju da im bezbednost bude na prvom mestu.

AMSS SE OGLASIO NAKON TRAGEDIJE U RUZVELTOVOJ! Evo šta piše u sapštenju!

M.Mijatović

#AMSS

#Mirko Butulija

'