AKTUELNO

Poznati požarevački advokat Jovan Stanojević, koji zastupa Neđeljka Đ. (28), iz Požarevca, osumnjičenog za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24), iz Čačka, tvrdi da među dokazima u ovom slučaju ne postoji nijedan koji tereti njegovog branjenika.

- Pregledao sam sav dokazni materijal koji mi je dostavljen i u njemu nema ni jednog jedinog dokaza koji na bilo koji način ukazuje na umešanost mog branjenika. Takođe, nema ni one izjave o kojoj su neki mediji pisali, u kojoj je moj branjenik, navodno, priznao policiji da je izvršio ubistvo. Takve izjave nema, nikad nije ni postojala, jer moj branjenik tako nešto nikad nije izjavio. U dokaznom materijalu priložena je samo njegova izjava data tužiocu, u kojoj on negira izvršenje ubistva - kaže Stanojević, za "Novosti".

Foto: Printscreen Facebook

On dodaje da u postupku prepoznavanja niko od svedoka nije prepoznao osumnjičenog Neđeljka, što, takođe, govori u prilog njegove nevinosti. Njemu je pritvor određen od 29. januara, i na takvu odluku njegov branilac podneo je žalbu. Međutim, odgovor na nju još uvek nije dobio, iako je istekao zakonski rok od sedam dana.

- Osim odgovora na žalbu, još uvek mi nisu pristigli ni rezultati DNK analize. Sledeće što predstoji u ovom postupku jeste saslušanje svedoka, koje je zakazano za narednu sredu i četvrtak - rekao je advokat Stanojević.

Neđeljko Đ. uhapšen je 28. januara zbog sumnje da je dan ranije nožem usmrtio Miloša Mileusnića, u beogradskom naselju Zvezdara. Neđeljko je zaposlen u kostolačkom privrednom društvu RIO, a povremeno je boravio u Beogradu, gde njegova porodica ima svoj stan. Prilikom saslušanja pred višim tužiocem, on je izjavio da pokojnog Miloša nije poznavao, nikad ga nije video, niti mu je bilo kako naudio.

#Advokat

#Neđeljko Đurović

#Ubica

'