AKTUELNO

Violeta J. (48) nalazi se u komi nakon što ju je pre tri dana nasred ulice ranio nekadašnji partner Željko B. (53), koji je prethodno popio piće u kafiću u kome ona radi.

Željko B. (53), rodom iz Bosne i Hercegovine, teško je ranio svoju bivšu devojku Violetu J. (48) iz Srbije nasred ulice u Beču, a potom je izvršio samoubistvo.

Kako su preneli austrijski mediji, krvava ljubavna drama odigrala se u utorak u 21.20, kada je nesrećna Violeta završila sa poslom u kafiću "Rebeka" u okrugu Majdling.

Pratio je

- Željko je kobne večeri došao u kafić u kome njegova bivša devojka radi kao konobarica. Seo je za sto i mirno poručio piće. Violeta ga je uslužila, a on je posedeo bez ikakvih problema. Kada je Violeta oko 21 sat završila smenu, krenula je u obližnji kafić "Zero" da popije piće, a Željko je krenuo za njom - prenose mediji.

Željko je pratio Violetu ulicom i u jednom trenutku je izvadio pištolj i zapucao na nju.

- Metak je pogodio Srpkinju u glavu. Krv je počela da lipti, ona je pala na asfalt bez svesti. Kada je video šta je uradio, Željko je stavio cev pištolja na slepoočnicu i ispalio metak u sebe. Prolaznici koji su se zatekli na ulici bili su zaprepašćeni i uznemireni prizorom - kaže sagovornik i dodaje da je Željko preminuo na mestu, dok je teško ranjena Violeta prevezena u bolnicu, gde je hitno operisana.

- Ona se već tri dana nalazi u komi i pitanje je da li će se ikada probuditi - preneli su tamošnji mediji.

Austrijska policija je ovaj zločin okarakterisala kao zločin iz strasti, a utvrđeno je da je Željko pucao u Violetu i sebe iz malog pištolja, koji je ilegalno posedovao.

Ljubomora

Foto: Tanjug

Motiv krvavog pira, kako su medijima ispričali Violetini i Željkovi poznanici, jeste Željkova ljubomora. Naime, njih dvoje su neko vreme bili u emotivnoj vezi, ali su raskinuli. U međuvremenu, Violeta je našla novog dečka, a Željko očigledno to nije mogao da podnese.

- Željko je još pre tri meseca pričao da će ubiti i Violetu i sebe, ali niko to nije ozbiljno shvatio. Često je pretio Violeti i tukao ju je, ali ona nije verovala da bi mogao da uradi nešto tako užasno - ispričala je Slavica S., menadžerka kafića u kom je zaposlena Violeta J.

Željko B. je, navodno, pre veze sa Violetom bio oženjen.

- Priča se da je on ostavio ženu i četvoro dece zbog Violete. Međutim, ona ga je ostavila i otpočela novu vezu, u kojoj je bila jako srećna. Željko nije mogao da se pomiri sa tim - ispričala je Slavica S.

Opšti haos - Bečlije šokirane

Kako su preneli austrijski mediji, nakon pucnjave na ulici vladao je opšti haos.

- U prvom momentu se pomislilo da je ubica pucao u dve osobe i pobegao, pa je ceo kvart bio zatvoren. U oba kafića i na ulici bilo je dosta očevidaca, koji su ispitivani cele noći i koji su razjasnili situaciju - navode mediji.

Dosije u policiji - Hapšen pre 11 godina

Uprkos tvrdnjama Slavice S. da je Željko B. tukao Violetu i pretio joj, austrijska policija nema prijave protiv njega zbog nasilja u porodici.

- On je 2008. godine hapšen zbog nanošenja povreda, ali nije osuđen. Violeta J. nije ga prijavljivala za nasilje - rečeno je u policiji.

Brojke

- 8 žena stradalo u Austriji od početka godine

- 2 metka ispaljena u utorak na ulici u Beču

#Beč

#Svađa

#Žena

'