AKTUELNO

U Subotici je jutros nađena mrtva Jasna Matić (41), koja je ležala u lokvi krvi ispred kuće u kojoj je stanovala, u Dalmatinskoj ulici, a kako mediji saznaju, nesrećna žena je dobila udarac tupim predmetom u glavu i ostavljena je da iskrvari.

Još nije poznato ni tačno vreme smrti, ali se pretpostavlja da je ubijena rano ujutro, iako komšije tvrde da su posle 22 sata uveče, navodno čule pucanj na ulici, ali su mislili da je neko opet bacio petarde.

Beživotno telo su pronašli ujutro i prijavili policiji. Priča se da su to učinile komšije koje su zatekle leš na ulici, ali se nezvanično priča i da je ubistvo prijavio mladić ubijene devojke.

Foto: Tanjug

Kako mediji saznaju iz izvora bliskih istrazi, Jasna je udarena tupim predmetom, a ujutro je na ulici nađen njen leš u lokvi krvi. Motiv smrti još se ne zna, pošto komšije tvrde da je Jasna živela sama i da nikada sa njom nisu imali problema.

Jasna je bila zaposlena u fabrici, gde je radila više od 15 godina kao pomoćni radnik i spremačica. U fabrici su potvrdili da je bila dobar radnik i da je dugo tu radila. Svi su šokirani smrću svoje radnice.

Jasna je imala punoletnu kćerku koja je kako se tvrdi studirala, pa nisu živele zajedno. Priča se i da je imala dužu vezu sa vanbračnim partnerom, a neki kažu da je navodno bio zaposlen u istoj fabrici gde je i Jasna radila. Poslednjih mesec dana je kažu komšije bila na bolovanju, jer je navodno imala upalu pluća, pa nekoliko nedelja nije radila.

Prve komšije, Dušan Jakovljev i njegova supruga kažu, da nisu imali nikada komunikaciju sa komšinicom, ali da je bila tiha osoba.

- Znali smo da je podstanar, da radi u fabrici, nije se ni čulo za nju. Znamo i da ima i odraslu kćerku od dvadesetak godina, ne znamo gde živi, ali nije živela u kući sa majkom - kaže Dušan.

Foto: Pixabay.com

Njegova supruga dodaje da su viđali komšinicu samo kad je muž kosio travu ili radio po dvorištu.

- Ona je sinoć došla s posla, uveče oko deset ili pola jedanaest. Mislimo da se tada sve desilo, jer ja sam gledala seriju i čuli smo pucanj. Ali ličilo je na i na petardu, nismo ni izašli, pomislili smo da deca bacaju petarde - kaže supruga Dušanova.

Dalmatinska ulica je mračna, nema svetla ni na obližnjoj banderi, gde je pregorela sijalica. Ispred kuće nalaze se dva velika drveta, od kojih prizemna kuća od cigle jedva da se vidi.

Komšija Nedžim Saletović koji živi preko puta, kaže za Kurir da radi u noćnoj smeni i da je takođe posle 22 sata čuo pucanj, ali da je i on mislio da je petarda.

- Ja sam u pola četri ujutro pozvao taksi, jer tako odlazim na posao u noćnoj smeni. Taksi mora da napravi zaokret na metar ispred ženine kuće i komšijine kapije, verovatno bi video da žena leži na trotoaru, da je u to vreme njeno telo bilo na mestu, gde je ujutro nađena. Rekao sam to i policiji i dao im broj taksiste koji je došao po mene - kaže za medije Nedžim, koji živi preko puta nesrećne ubijene žena.

On dodaje da je nije poznavao, i da su bili samo na zdravo i dobar dan. Jasnino telo je nađeno na metar od kapije prvih komšija, i od njene kapije je udaljeno za dužinu kuće, sedam osam metara. Nađena je u bež jakni, a na glavi je imala kapuljaču, kada su komšije ujutro izašle i videle da policijaci i iz Tužilaštva vrše uviđaj.

Pročitajte još: UBISTVO U SUBOTICI: Žena pronađena sa razbijenom lobanjom ispred kuće

#Subotica

#Ubistvo

'