AKTUELNO

Mnoge utakmice si dobio, ali nažalost, izgubio su onu najvažniju...

Na groblju u rodnoj Crvenki u utorak je sahranjen Novak Bošković (29), rukometaš i nekadašnji reprezentativac. Na večni počinak ispratili ga njegovi najmiliji, rodbina, prijatelji i sportisti.

Suze i tugu za prerano prekinutim životom, niko od nekoliko stotina okupljenih nije mogao da sakrije, a na pitanje: Zašto se odlučio na očajnički potez i dalje niko nema odgovor. Crvenačkim grobljem prolamao se jecaj majke Jele Vukašinović koja je neprestano ponavljala: „Zašto nas ostavi…?“... „Ostavio si ženu i ćerkicu, šta će one bez tebe?“...

Foto: Printscreen Instagram

Opraštajući se od rukometaša, jedan od njegovih kolega je u ime bivših i sadašnjih sportista podsetio na veliko i plemenito Novakovo srce i dobrotu.

- Uvek si bio podstrek saigračima i najveći oslonac, ali si nas napustio u trenutku slabosti – rekao je on. - Mnoge utakmice si dobio, ali nažalost, izgubio su onu najvažniju, a teško je što niko ne zna zašto. Zauvek ćeš nam ostati u sećanju i nikada nećemo zaboraviti šta si uradio za srpski sport i za naš rukomet.

Bošković je, podsećamo, u nedelju ujutro u dvorištu kuće u Crvenki izvršio samoubistvo pucajući sebi u glavu. Rukometaš je dan ranije u rodno mesto došao iz Izraela, gde nastupa za tamnošnji Hapoel Rišon.

Uveče je izašao u grad sa prijateljima, a po povratku je pucao u sebe. Bošković je iza sebe ostavio suprugu i šestomesečnu ćerkicu.

#Sahrana

'