AKTUELNO

Novak Bošković (29), bivši reprezentativac Srbije, na šokantan način danas u Crvenki okončao sebi život. Majka ga kritikovala, tašta pokušala da mu uzme pištolj.

Crvenka je od danas u šoku. Vest da je mladi i uspešni rukometaš Novak Bošković (29), oduzeo sebi život pucajući u glavu iz pištolja za koji je, inače, imao dozvolu, iznenadila je i zaprepastila i staro i mlado.

Najviše njegove najmilije, suprugu Milicu i majku Jelu Vukašinović. Niko još ne može da poveruje u najcrnju istinu da je Novak odlučio da podigne ruku na sebe. Navodno se prethodno raspravljao sa suprugom, a potom i majkom, zbog njegovog noćnog odlaska u grad.

Tragedija koja je porodicu zavila u crno dogodila se u nedelju oko 9 sati u dvorištu porodične kuće u Crvenki, gde je živeo sa suprugom Milicom i njihovom šestomnesečnom ćerkicom Srnom. Uspešni sportista je dva dana ranije u rodni grad došao iz Izraela, gde je već nekoliko godina igra rukomet.

Majka tragično nastradalog sportiste, Jela Vukašinović, lica oblivenog suzama, kaže da je u nedelju ujutro bila sa sinom neposredno pre nego što je pucao sebi u glavu.

Foto: Printscreen Instagram

- Kritikovala sam ga jer je celu noć ostao u gradu sa drugarima i poznanicima - grcajući govori ucveljena majka. - Dan ranije je stigao iz Izraela, i ja znam da je bio željan društva i druženja sa starim poznanicima, ali nije trebalo toliko da ostane, i zbog toga sam ga prekorela.

Majka dalje kaže da je posle razgovora otišla odatle kod kćerke Danijele, kada je preko telefona pozvala snaha i rekla da je Novak otišao da se ubije.

- Nisam mogla da poverujem u to što čujem - jedva progovara majka. - Uzeo je pištolj i otrčao u baštu. Snajina majka je krenula za njim da ga spreči i otme mu oružje iz ruke, ali nije uspela.

U stan majke Jele, u Ulici Kolonija šećerane, dolaze prijatelji, rodbina, komšije da izjave saučešće. Bolni jecaji za tragično prekinutim Novakovim životom odzvanjaju naseljem na kraju Crvenke, tik uz šećeranu. O Novaku svi govore biranim rečima, ističući da je bio dobar i da je svima pomagao.

- Evo, ovde je u stanu napravio i teretanu, da ima gde da vežba kada dođe - kaže majka Jela pokazujući na zidu okačene dresove klubova u kojima je Novak nastupao. - Pokušavam da dokučim zašto je to uradio, ali razlog ne nalazim. Imao je divnu porodicu, uspešnu karijeru, bio je zadovoljan životom.

#Novak Bošković

#Rukomet

#Samoubistvo

#Smrt

'