AKTUELNO

Ivan Radovanović (36), koji je optužen da je ubio bivšu nevenčanu suprugu Jelenu Grbić (38), rekao da se ne seća zločina i da je tek sutradan shvatio šta je uradio.

- Kriv sam, kajem se! Otišao sam kod bivše supruge da razjasnimo zbog čega me je prijavila policiji, a tek sutradan, kad sam se probudio krvav i kad sam video nož, shvatio sam šta sam uradio - ovako je u ponedeljak pred Višim sudom u Užicu počeo svoju odbranu Ivan Radovanović (36) iz Kosjerića, optužen da je u noći između 6. i 7. maja prošle godine sa dva uboda nožem ubio bivšu nevenčanu suprugu Jelenu Grbić (38).

Radovanović je u užički sud, u pratnji stražara, doveden iz pritvora sa bukagijama na nogama i lisicama na rukama. Na početku suđenja za teško ubistvo optuženi je rekao da se seća detalja uoči ubistva, ali ne i trenutka kada je iskasapio Jelenu, s kojom ima sina, a kao razlog delimične amnezije naveo je to što je u trenutku zločina bio pijan.

Foto: Pixabay.com

- Ceo dan sam bio kod jednog prijatelja na slavi i pio. Popio sam četiri rakije i između 10 i 15 piva, a oko 23 sata sam krenuo kući. Na slavi sam nekoliko puta telefonom pričao s Jelenom i razgovori su bili korektni. Međutim, kad sam krenuo, pozvali su me iz policije i rekli mi da me je Jelena prijavila zbog pretnji. Umesto kući, otišao sam kod nje da razjasnimo zbog čega me je prijavila. Tek sutradan, kad sam se probudio krvav i video nož, shvatio sam šta sam uradio - rekao je Radovanović u sudu.

On je optužen da je kobne noći razvalio vrata žrtvine kuće, tukao je pesnicama i šamarao je, a potom je usmrtio kuhinjskim nožem - jednom joj je zario oštricu u grudi, drugi put u vrat. Svedoci su bili Jelenini sinovi iz prvog braka Dejan (18) i Darko (14), kao i četvorogodišnji Davor, koga je rodila sa optuženim Ivanom. Ubica je posle zločina otišao na tavan jedne šupe u komšiluku, gde se skrivao nekoliko sati, dok ga policija nije našla i uhapsila.

Na jučerašnjem suđenju svedočio je i Jelenin najstariji sin Dejan. On je ostao pri iskazu datom u istrazi. Ispričao je da je Radovanović provalio u njihovu kuću i nožem mu ubio majku. Dejan je rekao da je posle ubadanja otrčao u dom zdravlja po lekarsku pomoć.

- Kad sam otišao, majka je ležala na podu, a kad sam se vratio, bila je u mom krevetu - rekao je mladić, koji je, po sopstvenom zahtevu, svedočio bez prisustva optuženog Radovanovića, koji je tokom njegovog svedočenja bio van sudnice.

SEČIVO JOJ PROŠLO CELOM DUŽINOM KROZ GRUDI

Dr Đorđe Alimpijević, veštak sudske medicine, kazao je da su ubodne rane Jeleni Grbić nanete jakim zamasima.- Sečivo dugo 12,5 centimetara celom svojom dužinom prošlo je kroz Jelenine grudi. Druga ubodna rana, u vrat, bila je duboka 10,5 centimetara - rekao je dr Alimpijević.

Juče je saslušan i dr Veselin Pečenica, veštak specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, specijalista forenzičke medicine. On nije mogao da se izjasni o stepenu alkoholisanosti Ivana Radovanovića, s obzirom na to da mu krv nije uzeta na vreme. Dr Pečenica je ipak izneo zaključak komisije veštaka da je Radovanović bio u stanju jednostavne alkoholne opijenosti.

Kao svedoci u sudnici pojavili su se i Predrag Tomić, kod koga je Radovanović uoči zločina bio na slavi, i Jelenin prvi komšija Grozdimir Obradović, u čijoj šupi je sutradan pronađen i uhapšen ubica.

Pročitajte još: MONSTRUM KOJI JE ZVERSKI UBIO DEVOJČICU SONOM KISELINOM PIŠE IZ ZATVORA RODITELJIMA: Oživeću Draganu! Ona je ljuta na vas! (FOTO)

#Kosjerić

#Zločin

'