AKTUELNO

Nepokretna majka je neutešna.

Stevan Pavlović (90) nasmrt je pretukao sina Svetu (67), koji ga je napao jer mu nije prepisao zemlju.

Sveta je kobne večeri oca verbalno napao, a starac je zgrabio štake i sinu smrskao glavu sa nekoliko udaraca. Nakon zločina Stevan je uz pomoć štaka otišao do komšije i rekao: "Zovi policiju, Sveto je izgleda mrtav!"

Kako su rekli u tužilaštvu, krvava porodična drama odigrala se u ponedeljak oko 19 sati u Kordunaškoj ulici u Kljajićevu, selu udaljenom desetak kilometara od Sombora.

- Sin je preminuo nakon više udaraca štakama u glavu. Njegov otac je priveden i određeno mu je zadržavanje do 48 sati - kazao je Zoran Divjak, viši javni tužilac u Somboru.

U vreme ubistva Stevanova žena Maca (87) bila je u svojoj sobi. Starica, koja je već duže vreme nepokretna, nije videla zločin, ali je čula svađu između muža i sina.

Foto: YouTube screenshot

Komšija Boro Pavlović kaže da mu je u ponedeljak uveče Stevan rekao da pozove policiju.

- Došao sam kod njih u isto vreme kad i policija. Sve je bilo krvavo. Evo, i sada su još po dvorištu i pred kapijom krvavi tragovi dedinih stopa. Strašno je ovo što se zbilo, svi smo u šoku - priča Boro, koji je i dalji rođak porodice Pavlović.

Kako kaže, Sveto je brinuo o roditeljima, donosio im lekove, nepokretnoj majci insulin, a oca je redovno vodio na preglede u Sombor, ali je voleo ponekad malo da popije i tada je znao da zapodene svađu i izgovori nešto što trezan nikada ne bi.

Sveto je, kaže on, verovatno tako započeo svađu sa roditeljima i u ponedeljak.

- Možda su se posvađali i možda je deda, plašeći se sina ili u samoodbrani, potegao štaku. Poznavajući ih, mislim da Stevo nije imao nameru da ubije sina - naveo je Boro.

Majka Maca kuka i nariče.

- Svesna je, iako je teško bolesna. Nije joj bilo dosta muka u životu, samo joj je još ova tragedija trebala - priča komšija.

S. M.

#Sombor

#Ubistvo

#Štake

'