AKTUELNO

Jecaji su danas parali i nebo nad Djunisom. Brojna rodbina, prijatelji i poznanici ispratili su do večne kuće Jovanu Milenković (25) , suprugu juče sahranjenog Stefana Ilića (24) iz Đunisa, koji su 10. Januara stradali u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u podnožju Čokotinog brda kod Kaonika

U subotu je na groblju u Parunovcu kraj Kruševca sahranjen Stefan Ilić (26), a u danas njegova supruga Jovana. Iza njih je ostalo siroče, mali Vuk, koji je odmah posle tragedije, carskim rezom došao na ovaj svet. Nije video svoje roditelje, majku Jovanu, koja je očekivala da se porodi 24. januara, i oca Stefana, komej je bila poslednjja želja da se njegovo prvorođeno dete zove Vuk.

Poslednja želja oca je, kažu, sa obe strane njegove i Jovanine rodbine, ispunjena.

"Počivajte u miru, anđeli",… izgovarali su prijatelji, rođaci, školski drugovi, komšije…

"Pozdravi svog voljenog Stefana,, sada ste opet zajedno", čuo se ponovo gromoglasan jecaj Stefanove sestre Ivane.

Jovanina i Stefanova beba, sin Vuk, koji je nakon saobraćajne nesreće na mestu Čokotino brdo kod Kruševca rođen carskim rezom i dalje se nalazi na odeljenju neonatologije u kragujevačkom Kliničkom centru. Njegovo zdravstveno stanje je nepromenjeno.

- Osnovne životne funkcije su stabilizovane, ali je opšte stanje malog Vuka i dalje teško. Priključen je na respiratore, a tim lekara konstantno prati njegovo zdravstveno stanje - kažu u Centru za neonatologiju. Inače, Vuk je rođen u devetom mesecu i težak je 3,5 kilograma.

Što se osumnjičenog vinovnika za tešku saobraćajnu tragediju, pak, tiče, Sud u Kruševcu je posle saslušanja ,a na predlog javnog tužilaštva, odredio pritvor vozaču autobusa "Jugoprevoza" Bojanu J.(36) zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

#Sahrana

'