AKTUELNO

Tužiteljka Danijela Trajković napominje da je postupak utvrđivanja svih činjenica u toku, ali da je najverovatnije reč o samoubistvu.

Avdija Alvira (20) iz sela Lučane kod Bujanovca najverovatnije je sebi pokušala da oduzme život upucavši se u vrat nakon svađe sa roditeljima. Kako mediji navode, razlog je to što Avdija nije želela da se uda za mladića kog su joj roditelji odredili.

Nakon što je policija posumnjala da je neko pucao u 20-godišnjakinju koja je u petak uveče transportovana u Niš, u vranjskom Višem tužilaštvu je potvrđeno medijima da se ispituje mogućnost pokušaja samoubistva, metodama parafinskih rukavica i veštačenja.

Tužiteljka Danijela Trajković napominje da je postupak utvrđivanja svih činjenica u toku, ali da je najverovatnije reč o samoubistvu.

- Zasada sve ukazuje da je devojka pokušala samoubistvo. Kada stignu rezultati veštačenja, imaćemo konkretnije informacije - kaže Trajkovićeva.

Istraga je naišla na veliki zid ćutanja ne samo kod devojke, već i kod njene rodbine. U selu koje je nastanjeno isključivo albanskim stanovništvom spekulisalo se da je u nju nehotice pucao maloletni brat, koga je devojka htela da zaštiti, ali je ta mogućnost isključena u istrazi.

Majka sakrila pištolj?

Prema pisanju pojedinih beogradskih medija, majka nesrećne devojke navodno je sakrila oružje kojim se upucala Avdija. Kako mediji navode, majka je to učinila zbog sramote koja bi se mogla raširiti selom. Inače, ovakvi slučajevi unapred ugovorenih brakova nisu retkost na jugu Srbije.

Pročitajte još: PREOKRET U BUJANOVCU: Devojka sama sebi pucala u vrat

#Bujanovac

#Samoubistvo

'