AKTUELNO

Za sada se ne zna uzrok smrti, a po nalogu zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštvu u Beogradu telo dečaka transportovano je u Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

Ministarstvo zdravlja uputilo je inspekciju u privatnu bolnicu Atlas, kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta u radu prilikom operacije dečaka Andrije Stanišića (14) iz Niša, koji je kasnije preminuo u Unverzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

U Tiršovoj je potvrđeno da je dete u tu zdravstvednu ustanovu primljeno juče, 12. januara, u veoma teškom stanju i da pored svih napora lekara dečaku nije bilo pomoći.

- Pokušano je sve u domenu struke, ali je stanje deteta bilo takvo da mu nije bilo pomoći. Dečak je pola sata po prijemu preminuo - kažu u Tiršovoj.

U Ministarstvu zdravlja rečeno je da su izdali nalog da se sprovedu sve mere provere rada privatne klinike, a po službenoj dužnosti i stručnog rada Univerzitetske klinike u Tiršovoj.

- Inspekcija će izaći na teren da sprovede unutrašnji i spoljni stručni nadžor u bolnici Atlas, kako bi se utvrdilo da li bilo propusta u radu - kažu u Ministarstvu zdravlja.

Podsetimo, petnaestogodišnji dečak iz Niša preminuo je u subotu na Univerzitetskoj dečijoj klinici u Beogradu nakon što je dovezen iz privatne Opšte bolnice "Atlas".

Dečak iz Niša je sanitetskim vozilom iz privatne klinike prevezen u subotu oko 10.20 radi ukazivanja lekarske pomoći. Preminuo je oko 10.55.

On je u beogradsku bolnicu bolnicu "Atlas" primljen 6. januara radi operacije kičmenog stuba, a operaciju je izvršio doktor M. S. dva dana kasnije.

Za sada se ne zna uzrok smrti, a po nalogu zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštvu u Beogradu telo dečaka transportovano je u Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

Uviđaj sprovodi Uprava kriminalističke policije.

Povodom nemilog događaja oglasio se i "Atlas", a opširnije o tome pročitajte klikom OVDE.

#Inspekcija

#Ministarstvo Zdravlja

#Smrt

#Tiršova

'