AKTUELNO

Sahranjena je na Badnji dan!

Ivana Rošulj (23) iz Stajićeva kod Zrenjanina koju je ubila struja sahranjena je u subotu, a njeni roditelji od tada svakodnevno obilaze grob.

To kaže Ivanin otac Ivica Rošulj, na dan kada je sve trebalo da bude u najboljem redu, kada je njegova ćerka trebalo ujutru da krene na posao u kompaniji "Draksmajer" u Zrenjaninu, nakon proslavljenih božićnih praznika sa roditeljima, bakom i bratom. Zatim bi ona, naredna dva dana kod kuće spremala tortu, da počasti kolege na svoj 24. rođendan.

Ništa od ovoga mlada devojka nije imala priliku da uradi, jer ju je tog kobnog 4. januara, kada je u popodnevnim satima ušla u kupatilo da se okupa udarila struja iz uključenog bojlera. Tup udarac iz kupatila oko 18 sati čuli su svi ukućani u Ulici Milorada Stojanova na broju 36, jer su u tom trenutku bili kod kuće.

Ivanina majka ušla je u kupatilo i zatekla Ivanu koja je od strujnog udara pala na pod tuš-kabine, nakon čega je porodica odmah pozvala Hitnu pomoć. Nažalost, devojci nije bilo spasa i Ivana je preminula na licu mesta.

- To je bio minut. Ma, i minut je puno, sekunde su u pitanju. Nije joj bilo pomoći - jedva je izustio njen otac Ivica.

Ivanino telo je 5. januara bilo na obdukciji u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu, a 6. januara je dopremljeno u Zrenjanin. Prisećajući se dana koji su prethodili tragediji, Ivica govori da su kupili prase i ribu da bi u krugu porodice proslavili Badnji dan i Božić. Umesto toga, na Badnji dan sahranili su ćerku.

Foto: Facebook Printscreen

- Mlađi sin i ja se nekako držimo, ali supruga je neutešna. Prekjuče je bila sahrana, ali mi smo i juče i danas bili na groblju - dodaje Ivanin otac.

Ivica je policajac u selu Stajićevo i kako kaže, iako je završila srednju Hemijsku školu u Zrenjaninu, gde je stekla zvanje hemijski laborant, Ivana je želela da krene njegovim stopama.

- Pričali smo dosta o tome. Prošle godine, kada je bilo testiranje za upis u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, bila je bolesna. Mi smo zatim pisali molbu koja je primljena, ali nam ništa nakon toga nije javljeno. Rekao sam joj da ne odustaje od te želje i da sam načuo da će sada u martu opet biti konkurs. Ona može da aplicira do 25. godine, što znači da je mogla još ovaj put sa 24... - tužan je Ivica.

Kako dodaje, Ivana je trebalo juče, nakon kolektivnog odmora, da se vrati na posao u fabrici "Draksmajer" gde je zaposlena i njena majka Stana, a pošto joj je rođendan 10. januara, želela je da kolege iznenadi posluženjem.

- Umesto sada da je udajem, ja joj idem na groblje - kaže Ivica.

Tragedija kakva se ne pamti

U Ulici Milorada Stojanova u Stajićevu, gde je Ivana, živela bio je muk. Niko od ljudi sa kojima je Ivana provela ceo život nije mogao da veruje da je više nema, da je poginula. - Strašno je to što se desilo. Jadna Ivana, ali i njeni roditelji Stana i Ivica, brat Igor, baka. Bila je devojka za primer. Lepo vaspitana, fina, vredna - bio je prvi komentar komšija iz ulice u kojoj je Ivana odrasla. Meštani Stajićeva kažu da ne pamte ovakvu tragediju.

#Smrt

#Struja

'