AKTUELNO

Policija je raspisala potragu za Čabom Derom (38), iz Čantavira kod Subotice, osumnjičen za likvidaciju Nebojše Markovića (37), 5. januara u Beogradu.

Marković je mučki ubijen, na prepad ispred porodučne kuće 5. januara u Rajka od Rasine 31, na Banovom brdu, u trenutku dok je iz gepeka automobila vadio kolica za bebu.

- Čabi je obećano 10.000 evra za likvidaciju - 5.000 pre zločina, a ostatak nakon - rekao je jedan od članova porodice Nebojše Markovića (37) za medije. On nije želeo da mu se otkriva identitet iz bezbednosnih razloga. S

I dalje nije poznato da li je on bio meta ubice ili njegov šurak Aleksandar Šarac, koji je ranije imao problema sa zakonom.

Foto: Printscreen Facebook

Kako navodi sagovornik iz porodice Nebojše Markovića, otkako se oženio i dobio dete, Šarac se smirio. Ima privatnu firmu i vodi jedan fudbalski klub.

Teretili su ga za pljačku juvelirnice u Milanu, ali je oslobođen usled nedostatka dokaza. Šarac je, inače, četiri meseca proveo u pritvoru u CZ, zbog neovlašćenog posedovanja oružja. Taj postupak je još u toku i on je izašao dve nedelje pre Markovićevog ubistva.

Nasmejani plaćeni ubica

Foto: Printscreen Instagram

Markovića je, kako se sumnja, iz CZ-99, sa više hitaca, upucao Čaba Der. Ubica je pogodio Markovića u grudi i u glavu. Sa snimaka iz sigurnosnih kamera porodične kuće, kao i iz susedstva, jasno se vidi napadač, koji je bio obučen u belu jaknu, sa tamnom kapom na glavi i kako u ruci drži pištolj. Izašao je iz belog "punta", prišao Markoviću na metar i upucao ga, "uz smešak" na licu. Nakon toga, ubica je seo u automobil i nestao u nepoznatom pravcu. Za njim traga policija cele Srbije, a maksimalno se nadgledaju svi granični prelazi. Do sada je saslušano više od desetoro osoba, među kojima su navodno, poznanici žrtve, ali i osumnjičenog Čabe. Za osumnjičenim za ubistvo na Banovom brdu intenzivno se traga. Proverava se da li je imao saučesnike, odnosno ko je bio za volanom automobila kojim je pobegao ili ko je, do trenutka pucnjave, motrio na kuću i dojavljivao svaku promenu Deru.

Foto: Printscreen Instagram

Ovo mu nije prvo ubistvo?

Čaba Der je zbog ubistva Branislava Jelačića bio u zatvoru, iz kojeg je izašao pre oko godinu dana. Nakon što je Vrhovni sud dva puta ukidao presudu, pa je time i proces vođen iz početka, sredinom aprila 2009. u Okružnom sudu u Novom Sadu treći put je izrečena presuda za ovo ubistvo. Osuđen je na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora, a Vojislav Škrbić, okrivljen da je podstrekao Dera na ubistvo, na 11 godina. Po izlasku iz zatvora privođen je u Republici Srpskoj, a njegovo ime je povezivano, navodno, sa još nekim likvidacijama.

#Ubistvo

'