AKTUELNO

Odbili su da potraže lekarsku pomoć iz religioznih razloga.

Sedmogodišnji dečak iz Plimuta u Minesoti umro je od pankreatitisa i akutne sepse jer su njegovi roditelji odlučili da se mole umesto da pozovu hitnu pomoć.

Timoti i Sara Džonson, roditelji preminulog Seta Džonsona, navode da je njihov sin nedeljama bio bolestan i da su odbili da se obrate za lekarsku pomoć iz religioznih razloga.

Usvojeni dečak je takođe navodno ostao sam s 16-godišnjim bratom onog vikenda kada je preminuo jer su njegovi roditelji otišli na venčanje van grada, piše Independent.

-Pretpostavlja se, naravno, da su Džonsonovi nevini, ali iskoristićemo sve moguće resurse da dokažemo da su krivi- rekao je sudija Majk Frimen.

U izveštaju na pet strana navodi se da je dečak, koji inače boluje od dijabetesa, nekoliko nedelja pre nego što je umro počeo da menja ponašanje.

Prestao je da spava, tresao bi se s vremena na vreme, na njegovim nogama pojavili su se plikovi, a na petama lezije. Nekoliko dana pred smrt trebalo mu je dva do tri sata da dovrši obrok, a ponekad bi se sam bacao niz stepenice.

Džonsonovi su sami doneli dijagnozu da je reč o posttraumatskom stresnom poremećaju i traumatskoj povredi mozga, i lečili Seta neosporinom, antibiotskom mašću.

Nakon dojave starijeg sina da Setu nije dobro, par se vratio s venčanja, pomolio se za dečaka, okupao ga i smestio u krevet.

Hitnu pomoć Džonsonovi su pozvali tek kada su zatekli Seta u nesvesnom stanju.

S.M.

#Dečak

#Roditelji

#Smrt

'