AKTUELNO

Majka prijiavila nasilje, dečak se ne oseća sigurno pored oca.

U Osnovnom sudu u Podgorici u toku je postupak protiv Podgoričanina A.P. (39), koji se prema optužnici tereti za nasilje nad maloletnim sinom (10) koga je u avgustu ove godine više puta pretukao.

Medijima se povodom ovog slučaja obratila majka dečaka M.P. (34) koja je tvrdi da je njenog sina u protekle četiri godine, od kad se razvela od A.P., otac maltretirao. Ona je priložila brojnu medicinsku dokumentaciju koja potkrepljuje navode da je dečak pretrpeo fizičko nasilje.

Ona je ispričala da od bivšeg muža i svekra, i ona i deca i dalje trpe maltretiranje, pa se zbog toga u maju ove godine obratila policiji traživši da je zaštiti od stalnog uznemiravanja od strane supruga.

Na osnovu dokumentacije u koju su Dnevne novine imale uvid maloletni dečak je pred tužiocem rekao da ne želi da ima nikakav kontakt sa ocem jer se ne oseća sigurno pored njega.

On je tada kazao kako se sa ocem najčešće prepirao oko odlaska na spavanje.

-Dok me nagovarao da idem da spavam, u jednom trenutku mi je, dok sam sedio pored njega, stisnutom pesnicom zadao više udaraca po nogama, nekoliko puta, ne sećam se tačno koliko, kao i po licu. Dok sam bežao pao sam i povredio ruku - kazao je dečak i dodao da ga je majka nakon toga odvela na lekarski pregled.

Prema nalazu veštaka sudske medicine, osim više krvnih podliva u predelu nogu, konstaovani su podlivi u predelu leve nadlaktice, ispod levog oka koji su nastali dejstvom sile odnosno više udaraca pesnicom.

Dečak (10) je i u februaru prošle godine pretrpeo nasilje . Tada je povod za batine, kako je dečak ispričao u policiji, bio neurađen domaći zadatak.

- Kada je video zapis od učiteljice počeo je kaišem da me udara po rukama, a nakon toga još 28 puta po ostalim delovima tela. Brojao sam udarce iako me je jako bolelo. Govorio je da će me, ako se ovo ponovi, odrati od batina. Kada sam dobio ove batine tata je bio pijan, govorio mi da ne govorim nikome ali da batine zapamtim - izjavio je dečak.

U izveštaju lekara specijaliste od tog datuma piše kako je dečak zadobio hematome u predelu leve podlaktice, desne lopatice, leve natkolenice i još dva u predelu grudnog koša.

Podgoričanka M.P. kaže kako se njeno maloletno dete, usled mnogobrojnih tortura od strane oca, oseća ugroženo, pa ga je zbog toga nekoliko puta prijavljivala policiji.

- Već duže vreme imam problema sa bivšim suprugom zbog čega sam više puta podnosila prijave policiji. On je posebno agresivan prema našem sinu, zbog čega je dečak preživljavao traume i strahovala sam od pogubnih posledica koje mogu ostaviti na dijete. Zbog svega toga sa njim moram kod psihijatra i psihologa - stoji u prijavi od oktobra prošle godine.

Podgoričanka priča i kako je u maju ove godine otac dečaka fizički zlostavljao i pretio mu smrću.

Prilikom saslušanja Podgoričanin A.P. negirao je da je fizički zlostavljao svog sina, navodeći kakonjegova bivša supruga namerno podosi lažne prijave protiv njega.

#Nasilje

#Otac

'