AKTUELNO

Učesnici hercegnovski strip-festivala su kaiševe stripova, spakovane u staklene flaše, bacali u more, a ovih dana je jedan takav "Pozdrav iz Herceg Novog" pronađen na plaži Tore Guaćeto.

HERCEGNOVSKI strip-festival, koji gradski zaljubljenici u devetu umetnost - Nikola Ćurčin, Jovan Subotić i Nebojša Mandić - već 12 leta organizuju svakog septembra, okupljajući najznačajnije autore iz regiona i sveta, i ove godine je završen zanimljivim programom nazvanim "Strip u boci".

Učesnici su kaiševe stripova, spakovane u staklene flaše, bacali u more, a ovih dana je jedan takav "Pozdrav iz Herceg Novog" pronađen na plaži Tore Guaćeto u Brindiziju, na razdaljini od 130 milja.

Bocu sa stripom Iztoka Sitara je pronašao izvesni Domeniko i o tome objavio post na internet stranici italijanskog ogranka prirodnjačke grupe, koja se bavi zaštitom divljih životinja. Uz obaveštenje o nesvakidašnjem otkriću, upućena je i zahvalnost Hercegnovskom strip-festivalu za "poklon koji odražava emociju tipičnu za neka druga vremena"...

Inače, ova manifestacija je prilično poznata na Apeninskom poluostrvu, jer je Italijan Valter Trono jedan od redovnih gostiju Festivala, što je "komšije" s druge strane Jadrana navelo da napišu kako "posle kiše i valova, reke blata i vetrova, i oluje, dolaze i pokloni mora"!

#Crna Gora

#More

#Poruka

'