AKTUELNO

Iako u slabljenju, severni vetar i juče je pravio probleme vatrogascima na terenu. Vatrogasci su reagovali na 14 mesta u gašenju požara, dok su od juče ujutro bili na na devet lokacija, kazali su za Pink M iz Službe zaštite i spašavanja. Najkritičnija situacija bila je u mestima Blizna, Sviba i u Petrovićima. Ekipe su na terenu i prate razvoj situacije.

Potpomognuta severnim vetrom vatra je zahvatila više mesta i pretila da ugrozi i domaćinstva. Sa vatrenom stihijom prsa u prsa borili su se i vatrogasci iz Mojkovca, koji su u pomoć pristigli podgoričkim kolegama.

Kao što vidite kuće su ugrožene. Branimo to što možemo da branimo. Čekamo. Vatrena stihija je jaka i borimo se sa njom - kazao je vatrogasac Nikola Govedarica.

U mestu Blizna zatekli smo meštane koji svako iz svojih razloga, nisu hteli napustiti područje koje je zahvatila vatra. Nikola je pokušao da odbrani svoj pčelinjak, dok je Pajo sa prskalicom za vinovu lozu pokušao biti od pomoći vatrogascima.

Evo vidite pretekle su. Ugasili su požar. Ne plašim se nikoga, samo Boga - kazao je Nikola Džankić
Pomaže, pomaže kako ne pomaže. Da nisam sa ovim gasio, izgoreo bi uljanik sa pčelama - kazao je Pajo Miličković

Iako je situacija dosta povoljnija, vatrogasci ni juče nisu imali mesta za predah. U toku noći požar je nastao usled kidanja eletroprovodinika i proširio se u sela: Blizna, Sviba i prema Petrovićima.

Tamo su nam četiri ekipe. Po potrebi ćemo upućivati dodatne snage koje će požar držati dalje od objekata i domaćinstava i nastojati da požar upotpunosti ugase, ukoliko to dozvole vremenske prilike, s obzirom na to da je vetar u slabljenju - kazao je Lazar Čađenović iz službe zaštite i spašavanja

Bez obzira što su vatrogasci uspeli da odbrane kuće od vatre iz Službe zaštite i spašavanja kažu da požar još nije pod kontrolom.

U ovom trenutku ne možemo reći da je požar pod kontrolom, ali mogu potvrditi da objekti neće biti ugroženi i da ćemo držati požar dalje od kuća i objekata - kazao je Čađenović

Gorelo je i u mestu Milješ prema Tuzima, ali kako su nam rekli iz Službe zaštite i spašavanja, požar je ugašen. Podsetimo, tokom poslednja dva dana u Podgorici izbilo je preko 50 požara, a gorelo je na više lokacija. U gašenju požara vatrogascima pomažu kolege iz Budve, Kotora i Mojkovca, sa Cetinja.

#Crna Gora

#Požar

'