Info
ZABAVA

vesti

VUČIĆ: Srbija će pomoći institucije srpskog naroda u Crnoj Gori


Premijer je istakao da se Vlada zalaže za najbolje moguće odnose Srbije i Crne Gore.


Vlada Srbije će pomoći sve institutucije srpskog naroda u Crnoj Gori i, kao što pomaže drugim Srbima u regionu, kroz svoje delovanje pomoći i Srbima u toj zemlji, izjavio je premijer Aleksandar Vučić tokom sastanka sa predsednikom Nove srpske demokratije iz Crne Gore Andrijom Mandićem.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, Mandić je u razgovoru ukazao na izuzetno težak položaj srpskog naroda u Crnoj Gori i zatražio pomoć Vlade Srbije u internacionalizaciji i predstavljanju takvog položaja međunarodnoj zajednici.

Takođe je zatražio pomoć za srpske kulturne i nacionalne institucije u Crnoj Gori, istakavši da je Srbija i do sada, u skladu sa svojim mogućnostima, vodila računa o njihovom radu. 

Premijer je istakao da Vlada, u okviru regionalne politike, čini sve što je u njenoj moći da bude faktor stabilnosti, navodi se u saopštenju. 

Mandić je, kako se dodaje, zahvalio premijeru Vučiću na iskazanom stavu i pomoći, naglasivši da Srbi u Crnoj Gori u zvaničnom Beogradu i Vladi Srbije vide najznačajnijeg političkog i nacionalnog partnera, na koga se mogu i moraju osloniti.

S. P.

Komentari • 0


povezane vesti